KotiHelppooKäytännöllinen kodinhoitohuone – huomioi nämä kaksi sääntöä

Käytännöllinen kodinhoitohuone – huomioi nämä kaksi sääntöä

Meitä on monenlaisia. Toisilla pyykkikori tulvii aina yli äyräiden, toiset taas antavat pyykkikoneen laulaa joka päivä. Joka tapauksessa, siisti ja järjestyksessä oleva kodinhoitohuone tekee kodin askareista suoriutumisesta miellyttävämpää. Kodinhoitohuonetta käytetään pyykkien pesun lisäksi usein myös tavaroiden säilytystilana, johon varastoidaan esimerkiksi kodin tekstiilit ja siivousvälineet.

Säilytystilojen suunnittelulla ja pyykkihuollon sujuvuuteen panostamalla saat kodinhoitohuoneestasi työskentelytilan, joka helpottaa perheen arkea. Lue tästä lisää.

1.     Toimiva pyykkihuolto

Kodinhoitohuoneen kenties tärkein tehtävä on mahdollistaa kodin pyykkihuolto. Toimivan pyykkihuollon esteeksi voi muodostua etenkin kaksi pullonkaulaa: likapyykin säilytys ja pyykin kuivaaminen.

  1. Likapyykin lajittelu ja säilytys. Missä likainen pyykki säilötään? Lajitellaanko likapyykki jo valmiiksi eri koreihin värien tai pesulämpötilojen mukaan?
  2. Pyykin kuivaaminen. Onko pyykkiteline hyvän kokoinen ja mallinen, ja löytyykö sille sopivaa paikkaa, jossa se ei ole kulkuväylän tukkeena? Jos pyykkiteline estää kodinhoitohuoneessa liikkumisen, siirrä se parempaan paikkaan. Jos tilaa on vähän, vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi seinälle asennettava teline tai kattoon kiinnitettävät narut. Kuivuuko pyykki riittävän nopeasti, niin että pyykkiä voidaan pestä sopivassa tahdissa? Jos kodista löytyy kuivausrumpu, onko se käytössä? Toisinaan kuivausrumpu vie turhaan tilaa, kun sitä ei koskaan käytetä.
  3. Puhtaan pyykin lajittelu. Löytyykö kodinhoitohuoneesta riittävän iso taso, jossa puhtaan pyykin voi lajitella ja viikata? Jos tilaa on riittävästi, voi jokaiselle perheenjäsenelle hankkia kodinhoitohuoneen kaappiin tai tasolle korin, johon puhtaat vaatteet viikataan. Korissa vaatteet on helppo viedä omaan huoneeseen ja vaatekaappiin.
  4. Likainen ja puhdas puoli erikseen. Jos kodinhoitohuoneessa on riittävästi tilaa, voi sinne suunnitella erikseen alueet likaisten ja puhtaiden vaatteiden käsittelyyn, jolloin tilan siistinä pitäminen on helpompaa.

2.     Säilytystilojen suunnittelu

Toimivaan kotiin kuuluu yleisestikin olennaisena osana hyvä järjestys, niin myös kodinhoitohuoneeseen. Kaikella tulisi olla oma looginen säilytyspaikkansa. Jos säilytät kodinhoitohuoneessa tekstiilejä, kausitavaraa tai muita asioita, mieti säilytysratkaisujen sopivuutta.

  1. Onko kaikella oma paikkansa? Kun jokaisella tavaralla on oma säilytyspaikkansa, vältytään rojukasojen syntymiseltä ja tavaran kertymiseltä nurkkiin. Tavoitteena on pitää tasot siistinä ja kaapit järjestyksessä niin, että niiden sisällön näkee helposti ilman kaivelua.
  2. Onko kaikilla tavaroilla käyttöä? Kodinhoitohuone on paikka, mihin helposti kertyy myös tavaraa, jota ei itseasiassa enää edes tarvita. Käy läpi kaappien sisältö ja hankkiudu eroon ylimääräisistä tavaroista.
  3. Onko kodinhoitohuone paras säilytyspaikka? Mieti onko kodinhoitohuone paras säilytyspaikka kaikille niille asioille, joita siellä säilytät.

Järjestelmällä, karsimalla ja uusilla säilytyspaikoilla saat toivottavasti muokattua kodinhoitohuoneesta aiempaa toimivamman ja siistimmän tilan, jossa on helppoa työskennellä.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje