KotiUutisetHuomio! Oletko sinä ostanut tällaisen lottokupongin? Poliisilta painavaa sanottavaa!

Huomio! Oletko sinä ostanut tällaisen lottokupongin? Poliisilta painavaa sanottavaa!

Poliisi kertoo tiedotteessa erittäin poikkeuksellisesta rikosvyyhdistä, jossa kaksi Suomessa asuvaa ulkomaalaistaustaista henkilöä on harjoittanut tutkinnan perusteella lain vastaista arpajaistoimintaa.

Kyse on ollut arpojen ja lottokuponkien myymisestä. Lotossa voittaminen on perustunut ulkomailla järjestettyihin lottoarvontoihin. Tutkinnan perusteella pääepäilty hallinnoi toimintaa ja rahaliikennettä. Toinen epäilty puolestaan hankki pelaajia ja välitti rahapanoksia. Lisäksi kolmannen henkilön epäillään osallistuneen rahojen vastaanottamiseen ja välittämiseen.

– Kyseessä on varsin poikkeuksellinen rikostutkinta Suomessa. Aihe on ollut julkisuudessa vähemmän esillä, mutta ilmiönä tällaista laittomaksi epäiltävää rahapelaamista on esiintynyt Suomessa jo pidemmän aikaa. Epäilty oli tässä tapauksessa pitänyt yhteyttä asiakaskuntaansa muun muassa Facebookissa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Janne Takkunen.

Voita kaupunkiloma Riikaan kahdelle!

Kyse ei ollut mistään nappikaupasta. Rikostutkinnan mukaan lainvastaisessa rahapelitoiminnassa on liikkunut vuosien 2016–2022 aikana rahaa useita miljoonia euroa. Päätekijän epäillään hyötyneen rikoksista lähes miljoonan euron verran.

Rikoskokonaisuus siirtyi syyteharkintaan lokakuussa.

Lue parhaimmat viihdeuutiset Halloota.comista!

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT