KotiRemontointi ja rakentaminenTämän takia yhä useampi päiväkoti rakennetaan hirrestä

Tämän takia yhä useampi päiväkoti rakennetaan hirrestä

Evijärvellä sijaitseva uusi hirsinen päiväkoti valmistui 31.7. ja se vastaanotti uudet käyttäjänsä viikon päästä valmistumisesta. 34-paikkaisen päiväkodin on rakentanut Finnlamelli, joka on tunnettu hirsikodeistaan ja sen liiketoiminnasta kasvava osuus on julkisrakennuksia. Hirsirakennus on sisäilmaltaan terveellinen, nopea pystyttää sekä myös edullinen.

Finnlamelli tunnetaan laadukkaiden hirsikotien rakentajana, mutta se toteuttaa myös yritysten ja julkisten toimijoiden hirsirakennushankkeita, kuten kouluja, päiväkoteja, ravintoloita, lomakeskuksia ja rivitaloja. Vaikka omakotitalot ovat edelleen Finnlamellin liiketoiminnan kivijalka, julkisten ja B2B-hankkeiden osuus on jo merkittävä. Asiakkaat valitsevat Finnlamellin kumppaniksi hyvän maineen ja edullisen hinnan takia.

– Evijärven päiväkotihankkeen voitimme julkisen kilpailutuksen kautta. Tässä projektissa hinta ratkaisi, ja me tarjosimme kokonaisedullisimman hinnan, kertoo Finnlamellin projektiliiketoiminnan projektipäällikkö Pentti Pajala.

Käyttäjäystävällinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin

Julkisrakennuksilta toivotaan laatua ja turvallisuutta sekä yksinkertaista ja käyttäjäystävällistä ratkaisua, ja nämä yhdessä takaavat edullisen hinnan.

– Tämän kaltaisissa projekteissa ei pyritä arkkitehtonisiin luomuksiin, vaan lähdetään liikkeelle käyttäjän tarpeesta. Pyritään tekemään käytännöllinen ja viihtyisä rakennus siihen toimintaan, mitä siellä tullaan harjoittamaan, Pajala kertoo.

Pajala kertoo, että päiväkodin tulevat käyttäjät, varhaiskasvatuksen ammattilaiset, kiittelevät erityisesti rakennuksen kompaktia kokoa ja kodinomaista tunnelmaa. Pajalan mukaan pienet kunnat eivät halua isoja keskuksia, joissa monta toimintoa on mahdutettu samaan rakennukseen.

– Pieniä yksiköitä on taloudellisestikin helpompi hallinnoida ja kynnys tehdä uuden yksikön rakennuspäätös on matalammalla, kun kustannukset pysyvät kohtuullisina, Pajala kertoo.

Edullinen hinta laadusta tinkimättä

Finnlamellilla ei kuitenkaan tingitä laadukkaista materiaaleista ja rakentamisen korkeasta laadusta, vaan edullinen hinta on saavutettu kokemuksen ja prosessien tehostamisen kautta.

– Projektinhallinta ja pitkä kokemus hirsirakentamisesta ovat vahvuuksiamme. Finnlamelli rakentaa satoja muuttovalmiita omakotitaloja vuodessa, ja sieltä olemme saaneet vahvaa osaamista ja toimivat prosessit myös tänne projektiliiketoiminnan puolelle, Pajala kertoo.

4,5 kuukaudessa tyhjästä tontista valmiiksi rakennukseksi

Evijärven päiväkoti on rakennettu Finnlamellin painumattomasta RYHTI-kuusilamellihirrestä, jonka etuna on nopea ja edullinen asennus. Evijärven päiväkoti valmistui vain 4,5 kuukauden kuluttua projektin aloituksesta.

– On aika uskomatonta, että vain muutamassa kuukaudessa saadaan tällainen rakennus tehtyä alusta loppuun. Evijärvellä hirsikehikon pystytys aloitettiin 5.4., ja 31.7. luovutimme valmiin rakennuksen asiakkaalle. Viikon päästä pienet päiväkotilaiset pääsivät uusiin varhaiskasvatustiloihin, jotka on juuri heille suunniteltu, Pajala summaa.

Lähde ja kuva: Den Finland Oy

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT