KotiRuokaIL: Perunamuusi ei tästä enää parane - lue ohje sen tekoon!

IL: Perunamuusi ei tästä enää parane – lue ohje sen tekoon!

Keittiömestari Risto Mikkolalla on vankka mielipide siitä, mistä perunalajikkeesta syntyy paras muusi:

-Puikula on maailman paras peruna.

Mennäänpä sitten siihen ohjeeseen eli kuori perunat ennen kuin keität ne. Älä keitä niitä vedessä, joka kiehuu villinä, vaan ”hymyilevässä vedessä”. Näin perunan pinta ei hajoa ja kokonaisena sen makukin on parempi.

Kun perunat ovat kypsiä, niin ota esille siivilä, ruokalusikka sekä kattila. Laita kattilan päälle siivilä ja paseeraa perunat eli hierrä ne lusikan avulla siivilästä läpi.

Voita saa olla ainakin 200 grammaa, jos sinulla on puoli kiloa perunoita. Lisää sulatettu voi ja suola perunoiden joukkoon, ja sekoita lusikalla.

Kun muusin sekoittaa lusikalla, eikä koneella, niin lopputuloksesta ei tule liisteriä. Mikkola vielä kertoo voin ja maidon lisäämisestä:

-Voita lisätään ja lisätään, kunnes peruna leikkaa eli ei ota enempää vastaan. Silloin perunaan lisätään hieman lämmintä maitoa. Muusi on tikissä.

Lähde: Iltalehti

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT