KotiSisustaminenHaaveissa marmorinen keittiötaso? Ota nämä asiat huomioon!

Haaveissa marmorinen keittiötaso? Ota nämä asiat huomioon!

Marmori on kiteytynyttä kalkkikiveä, jota on käytetty perinteisesti arkkitehtuurissa ja patsaissa. Lisäämällä hieman marmoria sisustukseen teet tilasta elegantin ja ylellisen. Marmori onkin yksi suosituimmista materiaaleista luksuskeittiöissä. Marmorinen keittiötaso näyttää upealta ja kestää hyvin lämpöä.

Osa marmorin ylellisyydestä tulee sen uniikista luonteesta. Kenelläkään toisella ei voi olla täsmälleen samanlaista keittiötasoa, sillä kiven kuviot ovat yksilöllisiä.

Toisaalta, marmoritasoa on melko vaikea huoltaa. Se on huokoinen materiaali, johon tulee helposti tahroja ja naarmuja.

Lue tästä lisää, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun haaveilet marmorisesta keittiötasosta.

Marmoritaso keittiössä

Marmori on erittäin hienostuneen näköinen materiaali. Marmorinen taso keittiössä tuo tilaan luksuksen tuntua. Marmori pysyy aina viileänä – johtuen sen huonosta lämmönsiirtokyvystä – mikä on miellyttävä ominaisuus usein kuumassa keittiössä. Marmoriset keittiötasot ovat yleensä hieman hintavia, mutta oikein huollettuna ne voivat kestää käyttöä pitkään.

Marmoritason huonot puolet

Suurin ongelma marmorissa keittiötason materiaalina on, että se vaatii paljon huolenpitoa. Marmori on herkkä naarmuille ja tahroille, joten se ei välttämättä ole paras vaihtoehto esimerkiksi kiireiselle lapsiperheelle.

Marmori reagoi happamiin aineisiin, joten esimerkiksi sitruunamehu tai etikka syövyttävät pintaan vaalean jäljen, vaikka pinta olisi käsitelty suoja-aineella. Myös tee, kahvi, punaviini, happamat hedelmät, vahvan väriset juomat sekä öljyt jättävät helposti jälkiä marmoriin.

Marmoritasolla olisi hyvä käyttää lasinalusia, sillä jopa vesilasista voi jäädä jälki marmorin pintaan. Myös karkeapohjaisten keittoastioiden alla kannattaa pitää alustaa, sillä ne voivat tehdä pintaan naarmuja.

Pyyhi kaikki tahrat heti. Älä kuitenkaan käytä tahrojen puhdistamiseen liikaa vettä, sillä kivi voi imeä nesteen sisäänsä, mistä aiheutuu lisää tahroja.

Marmoritason suojaaminen ja huolto

Ennen käyttöönottoa marmoritaso tulee käsitellä marmorille tarkoitetulla suoja-aineella. Pinta täytyy suojata aika ajoin uudelleen, sillä suoja-aine kuluu käytössä.

Marmoriset keittiötasot puhdistetaan miedolla, hankaamattomalla, pH-neutraalilla pesuainevedellä, käyttäen apuna pehmeää liinaa. Olemassa on myös nimenomaan marmorin puhdistamiseen tarkoitettuja pesuaineita.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje