KotiRuokaResepti herkulliseen kesäkurpitsavuokaan - lue Saaren Taika -blogin ohje!

Resepti herkulliseen kesäkurpitsavuokaan – lue Saaren Taika -blogin ohje!

Tämä kesäkurpitsavuoan resepti valloittaa makunystyräsi ja lopputulos saa veden kielelle välittömästi!

Tarvittavat ainekset:

  • 1 kg perunoita
  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl Välimeren yrttisekoitusta

Valmistusohje:

  1. Ruskista ensin naudan jauheliha pannulla. Lisää mukaan hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynnet. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
  2. Kaada tomaattimurska sekaan. Anna kastikkeen hautua hetki, jotta maut sekoittuvat yhteen hyvin.
  3. Kuori sitten perunat ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Viipaloi myös kesäkurpitsat, joko pitkittäissuunnassa tai vastaavasti ihan tavallisiksi viipaleiksi.
  4. Ota uunivuoka ja laita vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Päälle jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita sen päälle.
  5. Lisää mozzarellaa kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Jatka toisen kerroksen tekemistä lopuista aineksista samanlaisessa järjestyksessä.
  6. Viimeistele ripottelemalla juustoraastetta päällimmäiseksi.
  7. Laita uunivuoka 175 asteen lämpöön ja anna sen kypsyä noin tunnin ajan.
  8. Lopuksi koristele se kauden yrteillä!

Lähde: Saaren Taika

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT