KotiUutisetTämän joulun kukkatrendi tulee tässä!

Tämän joulun kukkatrendi tulee tässä!

Helsingin Kalliossa järjestettiin toissa viikonloppuna kotimaisia joulukukkia juhlistava kukkanäyttely. Sen toteuttivat Kauppapuutarhaliitto ry ja Kukkaverstas.

Joulukuun alun kunniaksi kukkataiteilija Minna Mercke Schmidt ja floristi Heidi Mikkonen loihtivat upeita ja inspiroivia kukkaluomuksia. Heidän mukaan tämän joulun trendi on kestävä kehitys ja vanhan tavaran hyödyntäminen.

Mercke Schmidt ja Mikkonen ovat saaneet oppia Ruotsista, jossa he molemmat ovat asuneet ja tutustuneet. Ruotsissa kestävän kehityksen teema on ollut vallalla jo pitkään ja tällä hetkellä kukkien kuluttajia Suomessakin puhututtaa yhä enemmän vastuullisuuden ja kierrätyksen teemat.

-Ideana on, että mitään ei ostettaisi uutena. Joulun kukka-asetelmat voi tehdä jo valmiina löytyviin tai second hand -astialöytöihin. Mitään uusia astioita tai somisteita ei siis näyttelyyn hankittu. Kierrätyskeskuksista löytää monipuolisesti materiaalia kukka-asetelmien pohjaksi. Myös luonnonmateriaaleja, kuten lehtikuusen oksia ja erilaisia käpyjä kannattaa hyödyntää kauniin orgaanisen ilmeen tavoittamiseksi, Mercke Schmidt kertoo.

Voita 100 € joulurahaa!

Vastuullisuus ja kierrätysmateriaalien hyödyntäminen on tärkeässä roolissa kummankin kukka-ammattilaisen työskentelyssä. Ruotsissa asuva ja floristina toimiva Mikkonen esitteli naapurimaassamme trendaavia, paperimassasta puristettuja astioita.

-Paperimassapohjainen astia on yllättävän kestävä ja jämäkkä pohja erilaisiin istutuksiin. Kun astiaan sommittelee joulun aikaan hyasintteja, voi sen keväällä istuttaa sellaisenaan puutarhaan, Mikkonen vinkkaa.

Koristemateriaali voi löytyä yllättävästä paikasta: biojätteeksi päässeitä sitrushedelmiä voi kuivattaa ohuina viipaleina pitkin vuotta ja hyödyntää joulun aikaan somina koristeina. Sitrusviipaleet voi ujuttaa asetelmaan, solmia ruukun ympärille tai punoa vaikkapa riippuvaksi mobileksi kukkaistutusten lomaan. Keittiössä aikansa palvelleet kanelitangot voi myös säästää somisteiksi. Mummolan vanha, kolhiintunut salaattikulho kelpaa vielä hyvin asetelman pohjaksi.

Kestävän kehityksen teemaan sopivat parhaiten kotimaiset joulukukat, joita viljelee tänäkin vuonna 50 lähipuutarhaa. Suomalaisten suosikkikukkia ovat joulutähdet, hyasintit ja ritarkinkukat.

-Kotimainen kukka on paras valinta jouluun. Ne viljellään lähellä ja lyhyen matkansa ansiosta ovat laadukkaita ja kestäviä. Lisäksi ruukkukukan saa kestämään pitkään, esimerkiksi joulutähti kestää pitkälle yli jouluun hyvänä, ja sitä voi pitää vaikka viherkasvina pitempäänkin. Parhaat viherpeukalot kukittavat tähden vielä uudelleen seuraavaksi jouluksi, sanoo Kauppapuutarhaliiton viestintäpäällikkö Minna Rantala.

Lue parhaimmat viihdeuutiset Halloota.comista!

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT