KotiIdeat / vinkkejäTapetin poisto helposti ja nopeasti – toimi näin

Tapetin poisto helposti ja nopeasti – toimi näin

Tapetin poisto tulee silloin tällöin ajankohtaiseksi. Vanha tapetti saattaa näyttää aikansa eläneeltä, tai olla huonossa kunnossa. Voi myös olla, että haluat muuten vaan vaihtelua sisustukseen. Vanhan tapetin poistaminen tuntuu monesti työläältä vaiheelta ennen seinän maalaamista tai uudelleentapetointia. Onneksi voit hoitaa homman pois alta nopeasti, seuraamalla näitä ohjeita.

Valmistelu

Tapetin poistaminen on kosteaa puuhaa, joten ennen kuin aloitat, on parasta kääntää huoneesta sähköt pois ja teipata piiloon kaikki pistorasiat, joita tapetoidulla alueella on.

Suojaa lattiat ja lattialistat, sillä tapetin poistaminen on sotkuista.

Tapetin poistaminen

Kokeile ensin pakkelilastalla tapetin reunasta, kuinka lujassa tapetti on kiinni. Varo, että et tee tapetin alla olevaan kipsilevyyn koloja! Jos tapetti lähtee irtoamaan helposti isoina liuskoina, hyvä niin. Voit repiä tapetit saman tien irti seinästä.

Jos tapetin päälliskerros lähtee irti helposti, poista se ensin, sillä näin alla olevan paperipinnan ja sen alapuolella olevan liiman saa kostutettua helposti vedellä.

Jos tapetti sen sijaan lähtee sentin kokoisina paloina eikä edes päälliskerros lähde repimällä, voi olla, että tapettiin joutuu tekemään viiltoja ennen sen kostutusta tai tapetinpoistoaineen levitystä. Tämän jälkeen:

  1. Kostuta alue kostealla sienellä. Painele tapetin pintaa sienellä niin, että vesi pääsee imeytymään tapettiin. Käytä kostuttamiseen lämmintä vettä, sillä se liuottaa tapettiliimaa tehokkaammin.
  2. Toinen keino on sivellä tapetin pintaan tapetinpoistoainetta.

Odota joitakin minuutteja. Kokeile kynnellä, lähteekö tapetti irti.

  1. Jos paperi lähtee irtoamaan helposti, voit kaapia sen pois seinästä pakkelilastaa apuna käyttäen.
  2. Jos paperi on edelleen tiukassa, kostuta tapettia lisää ja odota hieman kauemmin, että vesi pääsee kunnolla imeytymään tapettiin. Jos et ole saanut tapetin päälliskerrostakaan irti, tässä vaiheessa on hyvä rikkoa tapetin pintaa tekemällä siihen viiltoja tai reikiä.

Älä hätäänny, vaikka liima jää vielä seinään.

Tapettiliiman poistaminen

Kun olet poistanut tapetin seinästä, on todennäköistä, että seinä on jäänyt liimasta tahmeaksi. Helpoin tapa poistaa liima on hinkata seinää kuumaan saippuaveteen kastetulla sienellä. Käsitiskiaine sopii tähän puuhaan mainiosti.

On tärkeää, että seinät ovat täysin puhtaat, ennen kuin ne maalataan. Muussa tapauksessa tuloksena voi olla kamala sotku.

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT