KotiSisustaminenHuoneen jakaminen useammalle lapselle – lue vinkit

Huoneen jakaminen useammalle lapselle – lue vinkit

Huoneen jakaminen kahden tai useamman lapsen kesken tulee välillä ajankohtaiseksi, kun makuuhuoneiden lukumäärä kodissa on rajattu. Parhaimmillaan huoneen jakaminen voi olla lapsille hauska ja yhdistävä kokemus. Haasteena on luoda tila, joka heijastaa lasten omia persoonallisuuksia, mutta näyttää silti riittävän yhdenmukaiselta. Ennen kuin teet suunnitelman makuuhuoneen jakamisesta, käytä hetki ideoimiseen. Tässä muutamia ajatuksia tilan jakamiseen.

Luo henkilökohtaiset sopet

Käytä seiniä, nurkkauksia ja eri tasoja luodaksesi henkilökohtaiset alueet kullekin lapselle. Anna tilan ilmaista lapsen persoonallisuutta.

Tilaa voi jakaa esimerkiksi laittamalla seinän sänkyjen väliin. Omaa yksityistä tilaa lapsille voi saada myös asentamalla sänkyjen eteen verhot.

Säästä tilaa kerrossängyllä

Lattiatila on kullanarvoista jaetussa makuuhuoneessa. Laittamalla sängyt päällekkäin kerrossängyksi, tilaa jää enemmän muille tarpeellisille asioille kuten työpöydälle tai leikkialueelle.

Toinen idea tilansäästöön on asentaa parvisängyt, joissa sänkyjen alapuolella on työpöydät. Näin erillistä työskentelytilaa ei tarvita.

Jos tilaa on erityisen vähän, harkitse levitettävää sänkyä.

Pidä väripaletti neutraalina

Neutraali väripaletti jättää sijaa luovuudelle, jakaapa huoneen sitten tyttö ja poika, kaksi tyttöä tai kaksi poikaa. Neutraaliin värimaailmaan on helppoa saada vaihtelua lisäämällä sisustuselementtejä tehosteväreissä.

Lasten mieltymykset vaihtuvat, kun ikävuodet karttuvat, eikä seinien maalaaminen tai tapetointi tule välttämättä joka välissä kysymykseen. Esimerkiksi kehystetyillä julisteilla, lakanoilla ja verhoilla voit vaihdella huoneen tunnelmaa helposti ja edullisesti.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT