KotiSisustaminenKaunis ja toimiva keittiö: 4 ideaa keittiön stailaukseen

Kaunis ja toimiva keittiö: 4 ideaa keittiön stailaukseen

Kaunis ja toimiva keittiö on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä, sillä keittiössä vietetään yleensä runsaasti aikaa.

Tässä neljä vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua stailaamaan keittiöstäsi kutsuvan, persoonallisen ja käytännöllisen kodin sydämen.

Näyttävyyttä riippuvalaisimilla

Riippuvalaisimien hankkiminen keittiöön on todennäköisesti yksi ensimmäisistä asioista, joita sinun kannattaisi harkita. Erityisen hyvältä riippuvalaisimet näyttävät keittiösaarekkeen päälle asennettuna.

Toinen mahdollinen paikka riippuvalaisimille on ruokapöydän yläpuolella. Sijoita lamput sellaiselle korkeudelle, että ne eivät tule näköesteeksi.

Vinkki: Jos valaisimet ovat metallia, tarkista sointuvatko värit hanaan ja keittiölaitteisiin. Pienillä yksityiskohdilla voi olla merkitystä harmonisen lopputuloksen kannalta.

Yhdistä käytännöllisyys ja tyylikkyys

Keittiö on kodin työjuhta, joten sen toimivuus on erityisen tärkeää. Ylimääräinen roina työtasoilla on viimeinen asia, jota haluat keittiöösi. Säilytä työtasoilla siis vain välineitä, joita tarvitset usein.

Vaikka haluat keittiön näyttävän siistiltä ja käytännölliseltä, tilasta ei ole kuitenkaan tarpeen siivota pois kaikkia elämänmerkkejä. Harkitse mitä pidät esillä, ja asettele kauniissa säilytysastioissa pieniin ryhmiin. Hanki tarkoin valittuja säilytysastioita, jotka sopivat muuhun sisustukseen.

Keittiön stailaus käytännöllisyys mielessä pitäen sisältää sellaisetkin arkiset asiat kuten leikkuulaudat. Luonnollisen puun käyttäminen tuo lämpöä ja kodikkuutta, mikä on tärkeä osa keittiön tunnelmaa. Ryhmittele leikkuulaudat yhteen ja yhdistä mukaan muita usein käytettyjä asioita pitääksesi keittiösi siistinä, mutta luodaksesi samalla hienon yksityiskohdan.

Matto keittiön väriläiskänä

Matoilla rajaat laajaa, avaraa tilaa pienempiin osioihin. Matot tekevät huoneesta kutsuvan ja lämpimän.

Pitkät, kapeat matot sopivat erinomaisesti pitkänomaisiin keittiöihin. Jos työskentelet keittiössä pitkiä aikoja, on paljon miellyttävämpää seisoa pehmeällä alustalla kuin kovalla lattialla.

Valitse kohtuuhintainen ja värikäs matto, jonka voit pestä, ja jossa tahrat eivät näy liian selkeästi.

Matto voi olla väriläiskä, joka tuo lämpöä ja persoonallisuutta neutraaliin keittiöön.

Eloa yrteillä

Vihersisustaminen on suosittua, eikä ihme. Kasvit tuovat eloa ja raikkautta kodin kaikkiin huoneisiin, eikä keittiö ole tästä poikkeus. Yhdistä käytännöllisyys, ja hanki keittiöön yrttejä, joita voit käyttää ruoanlaitossa. Pieneen keittiöön saat ripauksen vihreyttä asettelemalla muutaman yrttiruukun esimerkiksi avohyllylle.

Lähde: Making Your Home Beautiful

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT