KotiIdeat / vinkkejä5 helppoa keinoa poistaa ummehtunut haju vanhasta puusta

5 helppoa keinoa poistaa ummehtunut haju vanhasta puusta

Vanhat huonekalut ovat usein tukevia ja kauniita, mutta niissä voi olla joskus ummehtunut haju. Riippuen huonekalun iästä ja siitä, minkä tyyppisestä puusta se on tehty, tunkkaisen hajun poistaminen voi olla haastavaa. Tässä viisi vinkkiä MyMoves -sivustolta, jotka voivat auttaa poistamaan epämiellyttävän hajun huonekalusta.

Kuivaaminen

Puu on huokoista ja imee itseensä kosteutta, ilmaa ja ympäristön hajuja. Jos huonekaluasi on säilytetty vanhassa talossa, ullakolla, kellarissa tai autotallissa, tämä selittää todennäköisesti hajun lähteen. Siirrä huonekalu ilmastoituun huoneeseen, joka on mahdollisimman kuiva. Sulje ovi ja laita ilmankuivain päälle. Tee näin muutama tunti kerrallaan joidenkin päivien ajan.

Auringonvalo

Jos sinulla ei ole ilmankuivainta, voit kokeilla kesäaikaan seuraavaa keinoa: Siirrä huonekalu ulos auringonvaloon. Jos mahdollista, jätä huonekalu katoksen alle, jossa voit tuulettaa sitä muutaman päivän ajan. Tämä voi toimia etenkin, jos ummehtunut haju ei ole liian voimakas.

Hio ja käsittele uudelleen

Hio huonekalu ja anna tuulettua muutaman päivän ajan kuivassa, ilmastoidussa paikassa. Käsittele pinta uudestaan haluamallasi tavalla.

Puusaippua

Toisinaan syypää ummehtuneeseen hajuun on puussa olevat bakteerit, etenkin jos huonekalu on jätetty kosteaan ympäristöön pidemmäksi aikaa. Puhdista huonekalu puusaippualla, joka on tarkoitettu bakteerien nitistämiseen puun sisältä. Lue käyttöohjeet ennen puusaippuan käyttöä. Anna kuivua kokonaan.

Kahvinpurut

Jos huonekalusi on lipasto tai muu huonekalu, jossa on paljon laatikoita, hajusta voi olla hankala päästä eroon edellisillä menetelmillä. Sen sijaan kokeile imeyttää haju kahvinpuruihin: laita kahvinpuruja avoimiin astioihin, pistä astiat laatikoihin ja sulje laatikot. Tarkasta tilanne muutaman päivän jälkeen ja vaihda kahvinpurut tarvittaessa.

Lähde: MyMove

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT