KotiSisustaminen7 ideaa leikkihuoneen sisustamiseen

7 ideaa leikkihuoneen sisustamiseen

Leikkihuonetta suunnitellessa on muutamia asioita, jotka on hyvä pitää mielessä. Ensinnäkin kompromisseille olisi hyvä olla sijaa: sinulla ja lapsellasi on todennäköisesti erilaiset prioriteetit, mitä leikkihuoneen sisustamiseen tulee, mutta yritä tehdä kompromisseja. Etsi keinoja toteuttaa luova leikkitila, joka vastaa kaikkien tarpeita. Toisekseen suunnittele leikkihuoneen pohja niin, että sitä saa helposti muokattua, kun lapsi kasvaa ja hänen tarpeensa muuttuvat.

Lue tästä ideoita leikkihuoneen sisustamiseen.

Teltta majaleikkeihin

Lapset rakastavat majojen rakentamista. Suojele sohvatyynyjä ja villahuopia, ja hanki leikkihuoneeseen teltta, jossa lapset voivat leikkiä. Voit joko ostaa teltan valmiina, tai rakentaa sellaisen itse.

Teline naamiaisasuja varten

Jos tilaa ei ole paljon, voit säilöä pukeutumisleikkeihin tarkoitetut asut laatikoihin. Toinen vaihtoehto on laittaa pikkuprinsessan mekot tai supersankarin asut kauniisti esille. Asenna seinälle teline, jossa naamiaisasut ovat helposti saatavilla. Näin säilytettynä vaatteet myös pysyvät paremmassa kunnossa.

Liitutauluseinä

Pienet piirustusjäljet seinissä tuntuvat olevan erottamaton osa lapsiperheen arkea. Järjestä lapsille luvallinen paikka taiteilla, ja maalaa seinä tai kaapin ovi liitutaulumaalilla. Musta seinä tuo myös kauniin kontrastin muulle sisustukselle. Jos liitupölystä aiheutuva sotku ei tunnu miellyttävälle ajatukselle, voit tehdä vastaavasti myös valkotauluseinän siihen sopivalla tussitaulumaalilla.

Leikkimatto

Leikkimattoja on saatavilla lukemattomia erilaisia. Hauskoja ovat esimerkiksi leikkimatot, joihin on painettu autorata. Autoleikkeihinkin sopivat matot ovat nykyisin niin kauniita, ettei niitä tarvitse rullata leikin jälkeen piiloon. Katso täältä esimerkkejä suloisista lastenhuoneen matoista ja lattiatyynyistä.

Lelujen säilytys

Suunnittele toimivat säilytystilat leluille, kirjoille ja askartelutarvikkeille. Avohylly voi olla hyvä ratkaisu, kun säilytettävää on paljon. Huolehdi, että lapsilla itsellään on helppo pääsy säilytyskoreihin ja laatikoihin. Näin leikkien siivoaminen sujuu jouhevammin. Lue lisää lelujen säilyttämisratkaisuista täältä.

Leikkihuoneen teema

Kun leikkihuoneen rakenteet on suunniteltu, voit antaa lapsesi päättää huoneen teemasta. Pienillä sisustuselementeillä muunnat huoneen prinsessan linnaksi, viidakoksi ja tai merirosvon laivaksi. Matot, verhot ja kehystetyt seinäjulisteet ovat myös helposti vaihdettavissa, kun lapsi kasvaa ja kiinnostuksenkohteet muuttuvat.

Viihtyisä lukunurkkaus

Lukeminen ja kirjat ovat tärkeä osa lapsen kehitystä. Kokoa leikkihuoneeseen viihtyisä lukunurkkaus, jossa lapsella on tilaa rauhoittua kirjojen ääreen. Laita seinälle kirjatelineet, joista lapsen on helppo valita mieleistään lukemista. Luo viihtyvyyttä lattiatyynyillä, pienellä sohvalla tai jättikokoisella pehmolelulla.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT