KotiSisustaminenLuo makuuhuoneeseen uusi ilme näillä vinkeillä

Luo makuuhuoneeseen uusi ilme näillä vinkeillä

Usein käy niin, että makuuhuone on viimeinen tila kodissa, johon satsataan aikaa ja rahaa taloa remontoidessa ja sisustaessa. Tämä voi johtua siitä, että makuuhuoneessa harvemmin vietetään aikaa hereillä ollessa. Huoneessa ei myöskään kestitä vieraita. Mikä tahansa onkaan syy, makuuhuone jää usein liian vähälle huomiolle.

Makuuhuoneen tulisi olla rauhoittava paikka, jossa on helppo rentoutua kiireisen päivän jälkeen. Tässä neljä ideaa, kuinka voit antaa huoneelle edullisen ja nopean kasvojenkohotuksen.

1.   Vaihda huonekalujen järjestystä

Kokeile vaihtaa huonekalujen järjestystä. Pienellä vaivalla voit saada huoneen näyttämään täysin erilaiselta.

Käy samalla läpi makuuhuoneen sisältö ja hankkiudu eroon ylimääräisistä huonekaluista ja tavaroista. Rentoutumisen kannalta on sitä parempi, mitä selkeämpi järjestys makuuhuoneessa on. Myös siivoaminen on helpompaa, kun nurkat eivät ole täynnä romua.

Lisää tarvittaessa säilytysratkaisuja, kuten koreja tai säilytyslaatikoita, joihin voit säilöä siististi irrallaan olevia asioita.

2.   Uusi sisustustyynyt ja vuodevaatteet

Sänky on makuuhuoneen keskipiste, joten vaihtamalla sisustustyynyt ja vuodevaatteet voit saada huoneeseen kaivattua raikkaampaa ilmettä pienellä investoinnilla. Kokeile vaihtaa tekstiilien väritystä, mikäli kaipaat vaihtelua huoneen tunnelmaan.

Leikittele eri tekstuureilla ja materiaaleilla. Villahuopa, pellavalakanat ja makramee-koristetyynyt tuovat tilaan boheemia ylellisyyden tuntua.

3.   Panosta valaistukseen

Valaistus on tärkeä osa minkä tahansa huoneen sisustusta, mutta erityisen tärkeää siihen on kiinnittää huomiota, kun suunnitellaan rentouttavan ilmapiirin luomista makuuhuoneeseen.

Harkitse muutaman erilaisen valon asentamista, joilla voit vaihdella huoneen tunnelmaa vuorokaudenajan ja fiiliksen mukaan. Illalla ennen nukkumaanmenoa on hyvä saada huoneeseen lämpimän sävyistä valoa.

4.   Kiinnitä huomio seiniin

Seinien maalaaminen on helppo ja edullinen tapa vaihtaa huoneen ilme totaalisesti, kun pelkkä huonekalujen siirtely tai uudet petivaatteet eivät riitä.

Vaaleat harmaan ja sinisen sävyt toimivat aina rentouttavan ja levollisen tunnelman luomiseen.

Mielenkiintoa huoneeseen saat tapetoimalla tehosteseinän. Nykyisin olemassa on valtava valikoima erilaisia siirrettäviä tapetteja, joiden asentaminen onnistuu keneltä tahansa.

Persoonallisuutta makuuhuoneeseen saat lisäämällä galleriaseinän: laita kokoelma kortteja, julisteita, valokuvia tai taidetta kehyksiin ja ripusta ryhmäksi seinälle.

Valitse kuville yksinkertaisia kehyksiä, jotka sopivat hyvin yhteen. Esimerkiksi kullanväriset ohuet metallikehykset ja vaaleat puukehykset ovat nyt trendikkäitä.

Kuvat: Instagram, Pexels

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT