KotiLifestyleIittala lanseeraa japanilaisen Nao Tamuran suunnitteleman Meno-vesipullon

Iittala lanseeraa japanilaisen Nao Tamuran suunnitteleman Meno-vesipullon

Iittala tutkii ja kehittää jatkuvasti yhdessä suunnittelijoidensa kanssa uusia tuotteita ja palveluita arjen tarpeisiin. Keväällä 2023 Iittala lanseeraa uuden lifestyle-tuotteen, Meno-vesipullon (500ml), jonka on suunnitellut palkittu japanilainen suunnittelija Nao Tamura.

Uusi Meno-vesipullo heijastaa Tamuran muotoilun luonnollista ja puhdasta tyyliä. Pulloa suunnitellessaan Tamura toivoi, että hänen työnsä näkyisin ihmisten arjessa pitkään.

Meno-vesipullo on valmistettu borosilikaattilasista, joka on kevyttä mutta tarpeeksi kestävää kuljettaa mukana.

Pullon reilunkokoinen korkki on valmistettu puusta, ja siinä on kolme erilaista korkkimateriaalia: koivu, tammi ja pähkinä. Jokaisen pullon korkissa on erityinen lohenpyrstöliitos, joka symboloi ajatonta käsityötä. Koivu- ja pähkinäkorkin liitos on valmistettu tammesta ja tammikorkin liitos on koivua.

Pulloa on helppo kuljettaa mukana, ja se on suunniteltu käytettäväksi kotona tai töissä. Se on myös loistava lahjaidea aktiivisille ystäville. Pullolle suositellaan vain käsinpesua.

Luonto on inspiroinut Nao Tamuran visuaalista maailmaa

Nao Tamuran ainutlaatuiset ratkaisut ovat enemmän kuin pelkkä muotoilua, niissä on harvinainen tasapaino innovaation ja kauneuden välillä. Läheinen suhde luontoon on hänen töilleen tärkeä inspiraationlähde. Suomen luonto on inspiroinut Meno-vesipulloa.

”Japanista lähdön jälkeen luonnon arvokkuus on vähitellen tullut näkyvämmäksi muotoilussani. Hienovarainen filosofiani koostuu japanilaisesta perinnöstä ja muistoista”, Tamura sanoo.

Tamura, joka on Iittalalle uusi suunnittelija, kuvailee suunnitteluprosessinsa olevan ajan viettämistä ja kommunikointia muiden ihmisten kanssa, ei niinkään ajan käyttämistä itse suunnitteluun.

”Jokainen projekti alkaa useilla kysymyksillä. Se on uuden tiedon vastaanottamista sekä omien kokemusten ja ulkopuolisten näkökulmien tuomista mukaan suunnitteluun. Pallottelu näiden kahden ainutlaatuisen näkökulman välillä – varsinkin kun ne ovat tasapainoisia ideoita –  laajenee ja johtaa onnistuneeseen suunnitteluun”, hän jatkaa.

Meno-vesipullo tulee myyntiin Iittalan omiin myymälöihin ja verkkokauppaan 1.6.2023.

iittala-meno-kuva

Iittala Meno vesipullo, 500ml, 34,90 € (korkkimateriaali: koivu, tammi ja pähkinä).

Nao Tamura

Nao Tamura on suunnittelija erittäin nykyaikaisessa mielessä. Hänen kykynsä ylittävät kulttuurit, kielet, tieteenalat, käsitteet ja tyylit. Johdonmukainen ja  älykäs ajattelu on aina hänen työnsä ytimessä. Hänen oivalluksensa ja toteutukseksensa ovat globaaleja.

Tokion ja New Yorkin luovien yhteisöjen kasvattina hänen toteutuksensa soljuvat niin 2D- kuin 3D-maailmassa. Niillä on hämmästyttävä kyky löytää emotionaalinen yhteys alan usein vaatimaan status quoon.

Nao Tamura on myös palkittu useasti: IF Design Award, Red Dot Design Award, Industrial Design Excellence Awards (kultaa) ja ensimmäinen palkinto: Milano Salone Satellite Award.

Lähde ja kuvat: Iittala

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT