KotiLifestyleKodinkoneiden kauppa käy kuumana – kuluttajat panostavat yhä kalliimpiin laitteisiin

Kodinkoneiden kauppa käy kuumana – kuluttajat panostavat yhä kalliimpiin laitteisiin

Kodinkoneiden kauppa on ollut vilkasta vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, tiedottaa Elektroniikan Tukkukauppiaat ry (ETK). Isoja keittiökoneita sekä pyykinpesukoneita ja kuivausrumpuja myytiin arvossa mitattuna yli 14 prosenttia viime vuotta enemmän. Pienkoneidenkin myynti kasvoi yli 11 prosenttia.

Kodinkoneilta vaaditaan yhä enemmän

Kodinkoneiden kauppaa on vauhdittanut muun muassa vilkas uudisrakentaminen, asuntokaupat sekä keittiöremontit. Keittiökoneita ja pyykinhuoltolaitteita uudistettiin ahkerasti vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kotitalouksissa päädytään yhä useammin monipuolisia ominaisuuksia tarjoaviin malleihin, mikä näkyy tilastoissa keskihinnan kasvuna. ETK ry:n isojen kodinkoneiden jaoston puheenjohtaja Esa Silver uskoo, että kauppa jatkuu vilkkaana myös vuoden toisella puoliskolla.

Robotti-imureiden kysyntä on hurjaa

Pienistä kodinkoneista etenkin pölynimurit vauhdittivat kasvua. Robotti-imuroiden kategoriassa kasvulukemat ovat jopa kolminumeroisia.

Koronarajoitusten lieveneminen on lisännyt parranajokoneiden ja muiden karvanpoistolaitteiden myyntiä. Silitysrautojen myynti sen sijaan on laskussa, joten toimistoon ei näytä olevan vielä kiirettä.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT