KotiSisustaminenAmmattilaiset paljastavat: 5 suurinta virhettä, joita olohuoneen sisustajat tekevät

Ammattilaiset paljastavat: 5 suurinta virhettä, joita olohuoneen sisustajat tekevät

Olohuoneen sisustamisessa on omat haasteensa.

Kun puhutaan kodin sisustamisesta, olohuoneeseen panostetaan kenties eniten. Mutta ponnisteluista huolimatta asiat voivat mennä pieleen, eikä tilaa onnistuta aina käyttämään hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla.

– Usein kun kävelemme asiakkaan kotiin, näemme kaikki olohuoneen huonekalut kiinni seinissä, kertoo suunnittelija Anna Kroesser Apartment Therapy -sivustolle yleisestä olohuoneen sisustusvirheestä.

Yleensä ihmiset tavoittelevat tällaisella sijoittelulla avointa tilaa, mutta Kroesserin mukaan tilasta tulee vähemmän toimiva ja kutsuva, eikä huonekaluille jää näin montaakaan sijoitteluvaihtoehtoa.

Tässä muita yleisiä olohuoneen sisustamiseen liittyviä mokia.

Liian monta suurta huonekalua

Suunnittelija Michelle Lisacin mukaan ihmiset ahtavat olohuoneisiinsa liian monta suurta huonekalua. Lisacin mukaan olohuoneeseen kannattaa sijoittaa vain yksi tai kaksi kookkaampaa huonekalua, mikä avartaa tilaa. 

Istuimia ei ole tarpeeksi

Istuintilan puute on suunnittelija Kendall Wilkinsonin mukaan yleinen olohuoneen sisustamiseen liittyvä virhe. Tuloksena on pohjaratkaisu, joka ei palvele ketään.

Valitse sohvan lisäksi muutamia erilaisia istuimia, jotka toimivat olohuoneessasi ja tekevät siitä kutsuvan ja viihtyisän.

Seinällä olevaa taidetta ei vaihdeta

Seinälle ripustettu taide tulee vaihtaa säännöllisesti suunnittelija Gabrielle Santiagon mukaan. Muuten taiteen sisustuksellinen potentiaali jää hyödyntämättä: kun seinällä roikkuu samat taulut vuodesta toiseen, tulemme immuuneiksi niiden aiheuttamille tunnereaktioille.

Santiagon mukaan taide kannattaa vaihtaa joka kuukausi, mikä auttaa pitämään olohuoneen energian tuoreena. Taidetta ei tarvitse ostaa jatkuvasti, vaan tauluja ja kuvia voi kierrättää eri huoneiden välillä.

Sisustusesineitä ei ole tarpeeksi

Sisustusesineiden hankkimiseen tulisi uhrata aivan yhtä paljon energiaa ja harkintaa kuin olohuoneen huonekaluille, sanoo suunnittelija Dana Wolter. Hänen mielestään esineet ovat yhtä tärkeä osa sisustusta, aivan kuten korut juhla-asun somisteena.

– Ne tekevät huoneesta persoonallisen ja saavat sen näyttämään huolitellulta ja valmiilta.

Wolter muun muassa lisää kirjapinoja sohvapöydille. Hän myös suosittelee kukkien ja kasvien käyttämistä osana sisustusta. Maksimalistiksi ei tarvitse ryhtyä, mutta tilaan on hyvä lisätä kerros persoonallisuutta.

Heikkolaatuisten huonekalujen hankkiminen

Kun puhutaan sisustusesineistä ja tekstiileistä, ollaan olohuoneen ”pikamuodin” alueella – tyylejä voidaan vaihdella nopeasti. Mutta isompia ostoksia tehdessä kannattaa käyttää enemmän harkintaa. Suunnittelija Marie Flaniganin mukaan sisustajat ostavat liian usein suuriakin huonekaluja ilman, että miettivät niiden pitkäikäisyyttä.

Ihmiset haluavat usein saada kotinsa sisustuksen valmiiksi nopeasti, mutta hoppuilu voi johtaa kalliisiin virheisiin. Flanigan suosittelee esimerkiksi tilaamaan testitilkkuja sohvakankaista, ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje