Keittiömestari Juuse Mikkonen, 51, kertoo reseptin herkulliseen hirvipataan ja se menee näin:
Tarvittavat raaka-aineet (neljälle):
- Hirven luuton lapakuutio 1 kg
- Riistaliemi 1 l
- Täyteläinen punaviini 1 plo
- Keltasipuli 300 g
- Porkkana 500 g
- Juuriselleri 200 g
- Tuore rosmariini 2 oksaa
- Tuore timjami 2 oksaa
- Laakerinlehti 3 kpl
- Mustapippuri kokonainen 10 kpl
- Katajanmarja 5 kpl
- Lehtipersiljaa muutama oksa
- Voita paistamiseen
Ohje valmistukseen:
Paista lapakuutioihin hyvä väri voissa ja mausta se suolalla. Laita kattilaan kuutiot sekä punaviini, ja keitä se kasaan.
Lisää kattilaan lohkottu sipuli, mausteet, riistaliemi sekä puolet porkkanasta ja selleristä. Peitä kattila kannella ja hauduta uunissa 4 tuntia 140 asteessa tai siihen asti, kun kuutiot ovat kypsiä.
Ota kypsät kuutiot liemestä pois ja siivilöi liemi. Yhdistä sitten kattilaan ja anna hautua, kunnes maku on intensiivinen. Tämän jälkeen keitä loput porkkanat sekä selleri, ja yhdistä ne pataan. Koristele lehtipersiljalla koko komeus ja avot!
Lähde: Wihuri Metro-tukku