KotiIdeat / vinkkejäKärpäset häiritsevät? Näin pääset niistä eroon!

Kärpäset häiritsevät? Näin pääset niistä eroon!

Kärpäset ilmaantuvat häiriköimään meitä etenkin kesäkuukausina. Ei ole mitään niin ärsyttävää, kuin aamuyöstä jatkuvasti kasvoille lentävä kärpänen! Onneksi olemassa on kuitenkin keinoja, joilla epätoivotuista vieraista pääsee eroon.

Hankkiudu eroon kärpäsiä houkuttelevista asioista

Huonekärpäset rakastavat asioita, jotka ällöttävät sinua. Lemmikkien jätökset, ruoantähteet, ylikypsät hedelmät, roskikset ja tahmeat tahrat ovat kaikki ruokapaikkoja kärpäselle. Tyhjää lemmikin hiekkalaatikko, vie roskat ulos ja pidä pinnat puhtaana.

Älä unohda myöskään talon ulkopuolta: seisova vesi, lemmikin jätökset, mädäntyvä puu tai -kasvit ja pursuava roskis ovat kaikki mahdollisia kärpästen elinpaikkoja.

Kärpäsistä eroon kärpäsansalla

Tee kärpäsansa tyhjästä 1,5 litran virvoitusjuomapullosta:

  1. Leikkaa irti kolmannes pullon yläosasta.
  2. Laita jotain makeaa pullon pohjalle houkutellaksesi kärpäsiä. Sokerivesi, virvoitusjuoma tai mehu ovat hyviä vaihtoehtoja.
  3. Laita sitten ylösalaisin käännetty pullon yläosa alaosan sisään.
  4. Kärpäset pääsevät pulloon, mutta eivät ulos.
  5. Ansa toimii myös banaanikärpäsiin. Jos se ei houkuttele huonekärpäsiä, kokeile lisätä pullon pohjalle hieman lihaa tai vanhoja ruoantähteitä.

Toinen vaihtoehto kärpäsansalle vaatii vähemmän vaivaa:

  1. Laita matalan kulhon pohjalle pari senttiä omenaviinietikkaa, ruokalusikallinen sokeria ja pisara käsitiskiainetta. Voit myös lisätä hieman ruoantähteitä.
  2. Kärpäset tulevat tutkimaan hajua ja hukkuvat sitten seokseen.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT