KotiHelppooABC-lataus on kasvanut reilussa vuodessa Suomen suurimmaksi teholatausverkostoksi

ABC-lataus on kasvanut reilussa vuodessa Suomen suurimmaksi teholatausverkostoksi

S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen ripeästi rakentuva maanlaajuinen ABC-lataus-verkosto kattaa nyt yli 120 latausasemaa, joilla on yhteensä yli 830 latauspistettä. Pisteistä lähes 370 tarjoaa teholatausta.

– Asiakkaamme toivovat nopeaa latausta ja vaivatonta liikkumista, oli kyse arjen kauppareissuista, kotimaan lomamatkoista tai työmatkustuksesta. Olemme rakentaneet reilussa vuodessa Suomen suurimman teholatausverkoston, jossa on maanlaajuisesti jo 366 latauspistettä. Uusia asemia avataan viikoittain, kertoo ABC-latauksesta vastaava Olli Tervonen SOK:lta.

ABC-latauksen teholatausverkosto muodostuu teholatauspisteistä (teho max. 100 kW) ja suurteholatauspisteistä (teho max. 150 kW).  Teho- ja suurteholatauspisteiden lisäksi ABC-latausverkostossa on 476 peruslatauspistettä, jotka palvelevat erityisesti ladattavilla hybrideillä autoilevia asiakkaita markettien ja hotellien yhteydessä.

Verkoston laajeneminen jatkuu

Uusien latausasemien avaustahti jatkuu ripeänä useiden S-ryhmän osuuskauppojen alueilla. Tänä vuonna uusia ABC-latausasemia on avattu 74 kappaletta, ja rakenteilla on yli 80 uutta asemaa. Asemien määrän arvioidaan moninkertaistuvan muutamassa vuodessa.

Myös jo rakennettujen asemien tehoja ja latauspisteiden määrää lisätään tarvittaessa.

– Seuraamme tarkasti latauspisteidemme käyttöä. Täysin uusien asemien rakentamisen lisäksi lisäämme kapasiteettia jo rakennetuille asemille alueilla, joilla kysyntää on eniten ja joilla se on mahdollista, Tervonen kertoo.

ABC-latausverkostoa rakennetaan sinne, missä asiakkaat liikkuvat ja viettävät aikaa eli kattavien palveluiden äärelle. Verkosto rakentuu Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöiden lisäksi ABC-asemien ja Sokos Hotellien yhteyteen.

Latausmäärät voimakkaassa kasvussa

Kuluvan kesän aikana ABC-latauksen latausmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Esimerkiksi kesäkuusta heinäkuuhun yksittäiset latauskerrat kasvoivat lähes 40 prosenttia.

– Isot kasvuluvut kertovat toki siitä, että verkostomme laajenee kovaa tahtia, mutta myös siitä, että latauspalvelulle on kysyntää. Sähköautoilun suosio kasvaa koko ajan. Olemme vahvasti mukana liikenteen murroksessa ja tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä, Tervonen toteaa.

Lähimmän ABC-latausaseman ja ajantasaisen verkoston voi tarkistaa ABC-mobiilista, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi. Lisätietoa löydät täältä.

Lähde ja kuva: SOK – Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje