KotiHelppooPrismaan tuli myyntiin koronan vasta-ainetesti - tuoteuutuudella täydennetään kotitestien valikoimaa

Prismaan tuli myyntiin koronan vasta-ainetesti – tuoteuutuudella täydennetään kotitestien valikoimaa

Myyntiin on tullut rajattu erä Primacovid-vasta-ainetestejä ja niiden myyntihinta Prismassa on 14,90 euroa kappaleelta.

”Koronaepidemia ei ole Suomessa vielä ohi. Haluamme tarjota asiakkaille myös tämän vaihtoehdon terveytensä tarkkailuun”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho kertoo.

”Jo aiemmin valikoimistamme on löytynyt muun muassa kotona tehtäviä antigeenitestejä ja FFP2-hengityssuojaimia. Uudet vasta-ainetestit täydentävät tätä valikoimaa.”

Mitä eroa on antigeenitestillä ja vasta-ainetestillä

Tähän mennessä S-ryhmän myymälöistä löytyneet koronan kotitestit ovat olleet kaikki antigeenitestejä, joissa näyte on otettu joko syljestä tai nenästä. Uudet vasta-ainetestit vaativat sormenpäästä otettavan verinäytteen.

Antigeenitestin tulos soveltuu akuutin koronatartunnan toteamiseen. Huomioitavaa on, että henkilöllä voi olla koronatartunta negatiivisesta tuloksesta huolimatta, sillä taudin itämisaika saattaa olla kesken.

Vasta-ainetesti kertoo mahdollisesta aiemmasta koronatartunnasta tai -rokotuksesta. Tähän mennessä vasta-ainetestejä ovat Suomessa tehneet lähinnä yksityiset terveysasemat lääkärin lähetteellä. Koska vasta-aineet muodostuvat vasta viikkojen jälkeen tartunnasta, testillä ei voida arvioida, onko henkilöllä testaushetkellä koronainfektio. Positiivisella tuloksella ei myöskään voida arvioida, onko henkilöllä immuniteetti koronavirusta vastaan.

THL muistuttaa sivuillaan, että mikään kotitesti ei ole sataprosenttisen tarkka. Fimea valvoo Suomessa, että kuluttajille myytävät kotitestit ovat vaatimusten mukaisia. Tästä osoituksena on CE-merkintä, jonka alla on ilmoitetun laitoksen tunnusnumero.

Lähde ja kuva: SOK – Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje