KotiRemontointi ja rakentaminenTällainen on Sara ja Mikko Parikan upea piha: tekonurmi, uima-allas, terassialue…

Tällainen on Sara ja Mikko Parikan upea piha: tekonurmi, uima-allas, terassialue…

Somevaikuttaja Sara Parikka esittelee perheensä kaunista kotia usein somessa.

Salatut elämät -sarjasta tutuksi tulleet Sara ja Mikko Parikka ovat tyttärineen asuneet Espooseen rakennuttamassaan hulppeassa hirsikodissa vajaa puolitoista vuotta.

Somevaikuttajana nykyisin työskentelevä Sara esittelee perheen kaunista kotia usein blogissaan ja Instagram-tilillään. Parikoiden pihan muodonmuutosta saatiin seurata keväällä televisiosta, sillä se laitettiin kuntoon remontti- ja sisustusohjelma Kotoisassa.

Viimeisimmässä blogipostauksessaan Sara kurkistaakin pihalle, jossa perhe on tänä kesänä viettänyt erityisen paljon aikaa.

– Tuntuu, että tänä kesänä on vietetty 90% ajasta pihalla ja se on ollut aivan ihanaa, hän toteaa julkaisussaan.

Sara vastailee seuraajiensa esittämiin kysymyksiin perheen piharatkaisuista. Muun muassa tällaisia valintoja Parikoiden perheessä on tehty:

Tekonurmi

Kotoisassa nähtiin, että Parikoiden pihalle laitettiin siirtonurmen lisäksi tekonurmea, mikä oli etenkin Mikon salainen haave. Sara kertoo, että pari on ollut tyytyväisiä tekonurmeen.

– Tekonurmi on miellyttävä, kuiva ja pysyy hyvännäköisenä ympäri vuoden. Voin isosti suositella, kirjoittaa Sara.

Saran mukaan tekonurmi on osoittautunut helppohoitoiseksi. Se on pysynyt myös hyvin puhtaana ja siistinä.

– Olen isosti yllättynyt siitä kuinka paljon siitä tykkään!

Uima-allas

Sara kirjoittaa, että perhe päätyi hankkimaan uima-altaan. Hänen mukaansa Mikko oli ollut uima-allasta vastaan, mutta hän oli kuitenkin saanut miehensä pään käännettyä. Altaan perhe sai käyttöön kaksi viikkoa sitten.

Sometähti kertoo paljastavansa syyt altaan hankkimiseen tulevassa postauksessa.

Leikkimökki

Suloinen pieni leikkimökki pystytettiin taktisesti peittämään ruma sähkömuuntaja. Mökin eteen Kotoisassa tehtiin hiekka-alue lasten leikkejä varten. Mökissä on sähköt ja sen seinää koristaa hyönteishotelli.

– Hommattiin tyttöjen kanssa hyönteishotelli, joka asetetiin leikkimökin seinään. Ollaan seurattu sen liikkeitä ja bongattu asukkaina ainakin ampiaiset ja leppäkertut, Sara kertoo.

Terassi

Parikoiden suurella terassilla on kokoa yli 40 neliötä. Painekyllästetystä puusta tehty terassi odottaa vielä öljyämistä. Saran mukaan altaan mukana tehtyä lisäaluetta ei voida vielä tänä kesänä öljytä, sillä sen halutaan ensin antaa vaalentua sopivaan sävyyn.

Sara kertoo myös, että takaterassille on tarkoitus asentaa lasitukset noin 15 neliön alueelle.

– Näin ollen tilat saa käyttöön ympäri vuoden ja pääsen sisustamaan. Jihuu! somevaikuttaja riemuitsee blogikirjoituksessaan.

Sara kertoo Parikoiden olleen niin tyytyväisiä Kotoisassa tehtyyn piharemonttiin, että muutoksiin ei ole ollut pahemmin tarvetta. Vain terassin lasitukset ja uima-allas ovat tulleet mukaan kuvioon ohjelman jälkeen.

Katso lisää kuvia Parikoiden pihasta Saran blogista täältä.

Kuvat: Instagram/saraparikka

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT