KotiIdeat / vinkkejäPuhdistusaineena sitruuna – ota talteen nämä 9 näppärää vinkkiä

Puhdistusaineena sitruuna – ota talteen nämä 9 näppärää vinkkiä

Sitruuna ei ole hyödyllinen pelkästään keittiössä, vaan sen avulla voi myös pitää kodin raikkaana ja puhtaana. Tässä yhdeksän hyödyllistä vinkkiä sitruunalla siivoamiseen.

Sitruuna neutralisoi etikan hajun

Rakastatko etikalla siivoamista, mutta inhoat sen hajua? Kokeile sekoittaa etikkaan sitruunamehua. Sitruuna auttaa häivyttämään etikan hajua, säilyttäen sen siivousominaisuudet samoina. Sitruuna-etikka sekoitus voi itseasiassa olla erittäin hyödyllinen monenlaisissa siivoustehtävissä.

Sitruunamehu kirkastaa lasit

Jos etsit luonnollisempaa tapaa puhdistaa ikkunat ja muut lasipinnat kotonasi, kokeile edellämainittua sitruunamehun ja etikan sekoitusta. Sekoita yksi ruokalusikka väkiviinietikkaa kahteen ruokalusikkaan sitruunamehua. Kaada seos suihkepulloon, ja lisää päälle pari desilitraa kuumaa vettä. Ravistele pullo, ja suihkuta.

Sitruunamehu on tehokas rasvanpoistaja

Sitruunamehu ja etikka toimivat myös erinomaisena rasvanpoistajana. Joten ensi kerralla, kun mietit mitä tehdä rasvaisen hellan kanssa, tässä sinulle ratkaisu: Sekoita suihkepullossa desilitra sitruunamehua ja kaksi desilitraa väkiviinietikkaa. Saat tehokkaan keittiönpuhdistajan! Suihkuta, ja pyyhi siivousliinalla.

Sitruuna ja karkea suola avuksi astioiden puhdistuksessa

Tiskatessa eteen voi tulla välillä astia, jonka pintaan ruoka on jämähtänyt kiinni vähän liian tiukasti. Käytä puhdistamiseen puristetun sitruunan puolikasta ja ripausta karkeaa suolaa. Heitä suola astiaan, ja hankaa päältä sitruunanpuolikkaalla.

Puhdista mikro sitruunalla

Mikron saat puhdistettua näppärästi ja pienellä vaivalla näin: pistä noin 2 desilitraa vettä mikronkestävään kulhoon, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lämmitä täydellä teholla noin kahdesta kolmeen minuuttia. Odota viisi minuuttia, ennen kuin avaat mikron oven, jotta höyry voi pehmittää mikron sisälle jumittuneet ruuantähteet. Pyyhi mikro puhtaaksi.

Sitruunanmehu on luonnollinen tahranpoistaja

Sitruunan ja limen mehu ovat luonnollisia valkaisuaineita, joten voit käyttää niitä tahranpoistoon. Saat poistettua sitruunalla esimerkiksi keltaiset hiki- ja deodoranttitahrat sekä ruostetahrat. Älä käytä sitruunaa kuitenkaan värikkääseen tekstiiliin, sillä se voi poistaa myös kankaan väriä.

Käytä sitruunankuoria muurahaisten torjunnassa

Jos kotonasi on muurahaisongelma, voi ratkaisu löytyä sitruunankuorista. Laita sitruunankuoret kattilaan, lisää tarpeeksi viinietikkaa niin että kuoret peittyvät, kuumenna sitten seosta, kunnes se on höyryävän kuumaa (mutta ei kiehuvaa). Laita jäähtynyt seos suihkepulloon, ja suihkuta sinne missä olet nähnyt muurahaisia.

Sitruuna ei sovi marmoripinnoille

Jos keittiössäsi on marmoripintoja, älä koskaan käytä sitruunaa niiden puhdistamiseen. Happamat nesteet kuten sitruunanmehu voivat syövyttää marmorin pintaa ja jättää siihen jälkiä ja tahroja.

Älä sekoita sitruunaa valkaisuaineeseen

Happamia nesteitä, kuten sitruunamehua tai viinietikkaa, ei saa koskaan sekoittaa valkaisuaineeseen. Sitruunamehun sekoittaminen valkaisuaineeseen voi vapauttaa myrkyllistä kloorikaasua, joten pidä nämä siivoustuotteet aina erillään.

 

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje