KotiIdeat / vinkkejäMuurahaiset riesana? Näin pääset eroon kodin kutsumattomista vieraista

Muurahaiset riesana? Näin pääset eroon kodin kutsumattomista vieraista

Kevät on kenties vuoden parasta aikaa. Luonto alkaa heräillä pikkuhiljaa talviuniltaan ja aurinko paistaa. Keväällä kotiin voi kuitenkin ilmaantua kutsumattomia vieraita: muurahaisia. Kun huomaat, että muurahaiset marssivat keittiön tasoilla tai ikkunalaudoilla, toimi näin:

Kuinka pääset eroon muurahaisista

Seuraa näitä ohjeita päästäksesi eroon jo sisällä olevista muurahaisista:

  1. Selvitä syy muurahaisten tuloon. Mikä houkuttelee muurahaisia kotiisi? Onko se hunajapurkin tahmea kylki? Tai likaiset astiat tiskialtaassa? Muurahaisten ilmestymiseen on aina syynsä. Siivoa siis ensin muurahaisten kiinnostuksen kohde. Jos olet onnekas, hyönteiset saattavat poistua itsestään.
  2. Poista hajujäljet. Muurahaiset lähettävät tiedustelijoita etsimään ruokaa. Tiedustelijat jättävät jälkeensä feromonijälkiä, joita pitkin muut muurahaiset seuraavat perässä, joten pelkkä muurahaisten lakaiseminen ei katkaise niiden ilmaantumista samaan paikkaan uudestaan. Muurahaispolku täytyy tuhota, minkä voit tehdä esimerkiksi etikkaseoksella (yksi osa viinietikkaa sekoitettuna kolmeen osaan vettä). Suihkuta etikkaseosta niihin paikkoihin, missä olet nähnyt muurahaisia.
  3. Karkota. Karkottaaksesi muurahaiset luonnollisella menetelmällä, sekoita piparminttu- tai laventeliöljyä (kaksi tuoksua, joita muurahaiset inhoavat) veteen ja suihkuta seosta sisääntulopaikkoihin, kuten ikkunalaudoille tai ovenkarmeihin. Jos päädyt mieluummin kemialliseen karkottimeen, etsi tuote, jossa on boorihappoa. Lue ohjeet huolellisesti, sillä jotkut tuotteet voivat olla vahingollisia lemmikkieläimille ja pienille lapsille.

Kuinka pääset muurahaista eroon lopullisesti

Näillä ohjeilla varmistat, että muurahaiset eivät tule vierailulle uudestaan:

  1. Tuki sisäänpääsyreitit. Jos löydät halkeamia tai aukkoja, joista muurahaiset pääsevät sisään, voi niiden tukkiminen auttaa.
  2. Piilota makeat. Sokerimuurahaiset ovat todennäköisimpiä kotiin tunkeutujia, ja ne ovat erityisesti makean perään. Säilytä ruoka-aineet – erityisesti hunaja, siirappi ja sokeri – ilmatiiviissä astioissa.
  3. Siivoa säännöllisesti. Pyyhi tasot, lattiat, hyllyt ja ruokakaapit säännöllisesti, jotta niissä ei ole muurahaisia houkuttelevia muruja.
  4. Vie roskat. Huolehdi roska-astioiden säännöllisestä tyhjäämisestä, ja pidä roskisten päällä tiiviitä kansia.

Kuva: Unsplash

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje