KotiSisustaminenVäripsykologia: Käytä näitä värejä olohuoneessasi

Väripsykologia: Käytä näitä värejä olohuoneessasi

Olohuoneen väripsykologia on yksinkertainen: käytä olohuoneessa värejä, jotka luovat tilaan mukavan, viihtyisän tunnelman. Esimerkiksi laventelin, sinisen ja vihreän eri sävyt toimivat erinomaisesti olohuoneessa.

Suosi näitä värejä olohuoneessasi

Tee olohuoneesta tila, jossa sinä, perheesi ja vieraasi viihdytte.

Rauhoittava laventeli

Laventeli on kaunis, rauhoittava violetin sävy ja sopii erinomaisesti olohuoneeseen. Tummemmat, voimakkaammat violetit ovat stimuloivampia, kun taas laventeli ja liila tuovat tilaan rauhallista tunnelmaa. Voit lisätä vaaleanviolettiin huoneeseen muutamia tummempia esineitä tehosteiksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön The Ligné Group (@thelignegroup) jakama julkaisu

Viileä sininen

Sininen on rauhallinen ja viileä, kuin taivas kauniina kesäpäivänä, tai tyyni meri. Sininen tuo tilaan rauhallisen tunnelman. Valitse olohuoneeseen  pehmeämpiä sinisen sävyjä, kuten pastellinsininen.

Levollinen vihreä

Silmä lepää vihreässä. Värissä yhdistyy raikkaan sinisen ja iloisen keltaisen ominaisuudet. Jos valitset tummemman värin, kuten metsänvihreän, lisää sisustukseen runsaasti myös vaaleampia elementtejä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Caroline Reichel (@caropeony) jakama julkaisu

Vältä näitä värejä olohuoneessasi

Käytä näitä värejä varoen, jotta tilasta ei tulisi liian stimuloiva.

Voimakas punainen

Punainen tuo tilaan sähköä ja energiaa. Jos haluat käyttää kirkkaanpunaista olohuoneesi sisustuksessa, lisää huoneeseen reilusti myös vaaleampia elementtejä tasapainottamaan huoneen tunnelmaa. Voimakkaan punaisen sijaan voit harkita myös vaaleampien punaisen sävyjen käyttöä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ashruti Narang (@lainternarredamento) jakama julkaisu

Energinen oranssi

Oranssi on hyvin energinen väri, eikä edesauta rentoutumista, mikä on hyvä huomioida, kun harkitset oranssin käyttämistä olohuoneessa. Halutessasi tuo sisustukseen oranssia tehostevärin muodossa pienempinä annoksina.

Kuvat: Unsplash, Instagram

 

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT