KotiSisustaminen8 ideaa ylimääräisen huoneen käyttöön

8 ideaa ylimääräisen huoneen käyttöön

Suurin osa kotisi tiloista on määritelty tiettyyn käyttöön: keittiössä tehdään ruokaa ja kokoonnutaan perheen kanssa, makuuhuoneessa nukutaan ja niin edelleen. Joten talostasi löytyvä tila, jolla ei ole selkeää käyttötarkoitusta, voi aiheuttaa päänvaivaa. Lisähuoneet ovat usein tiloja talon ylimmässä kerroksessa, ja saattavat olla haastavan muotoisia.

Suunnittelemalla voit muuntaa lisätilan yhdeksi kodin parhaista ja viihtyisimmistä tiloista!

Tässä muutamia ideoita kuinka voit käyttää kodistasi löytyvää ylimääräistä tilaa.

Läksyhuone

Jos sinusta tuntuu kuin lapset jättäisivät kirjat, paperit ja kynät levälleen ympäri taloa läksyjään tehdessään, ylimääräisen tilan muuntaminen läksyhuoneeksi voi olla täydellinen ratkaisu. Hiljainen sopukka, jossa ei ole TV:n ja videopelien kaltaisia houkutuksia, mukavilla tuoleilla ja työpöydällä varusteltuna, voi toimia rauhallisena työskentelytilana lapsillesi. Lisää hyllyjä, johon koulutarvikkeet saa varastoitua siististi.

Kotitoimisto

Läksyhuoneen sijasta, tai sen lisäksi, ylimääräinen tila voi muuntautua myös toimivaksi kotitoimistoksi. Ylimääräinen huone on usein kaukana äänekkäistä huoneista kuten keittiöstä tai olohuoneesta, mikä tekee siitä täydellisen paikan keskittyä työn tekemiseen. Lisää vain työpöytä, sopivasti valaistusta sekä tietokone.

Joogastudio

Bonushuoneesi voi toimia rauhoittumisen keitaana, jossa voit keskittyä itseesi ja aurinkotervehdysten treenaamiseen. Ylimääräisissä tiloissa ei ole aina paras valaistus, mikä tekee niistä ideaalisen tilan aktiviteeteille, jossa kirkasta valoa ei tarvita.

Kirjasto

Epätavallinen huoneen muoto ei välttämättä ole käytännöllisin esimerkiksi makuuhuoneessa, mutta voi toimia loistavasti kirjastohuoneessa. Tarvittaessa rakenna hyllystöt itse, jotta saat ne myötäilemään huoneen mallia mahdollisimman hyvin. Lisää mukavia istuimia ja riittävä valaistus lukemista varten.

Pelihuone

Jos perheessäsi on videopelejä pelaavia, tiedät, kuinka ärsyttävää on, kun he ovat jatkuvasti kiinni TV:ssä pelejään pelaten. Pelihuone voi olla ratkaisu ongelmaan. Asenna bonushuoneeseen pelijärjestelmät ja saat olohuoneesi takaisin.

Musiikkihuone

Instrumentin soittaminen vaatii jatkuvaa harjoittelua, joten muut perheenjäsenet kiittävät, jos kodissa on erillinen tila soittoharjoituksiin. Sen lisäksi instrumentit vievät monesti paljon tilaa, joten niiden säilyttäminen olohuoneessa tai muussa yleisessä tilassa voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Muuntamalla ylimääräisen huoneen musiikkihuoneeksi, säilyy muissa tiloissa hiljaisuus ja järjestys.

Askarteluhuone

Jos sinä itse tai joku perheestäsi rakastaa askartelua tai käsitöitä, tiedät että harrastus voi helposti aiheuttaa pienimuotoisen kaaoksen, mikäli sopivia työskentely- ja säilytystiloja ei ole. Järjestä tarvikkeet ylimääräiseen huoneeseen. Lisää suurikokoinen pöytä askarteluun.

Kotiteatteri

Tee bonushuoneestasi rento kotiteatteri. Hanki istuimiksi säkkituoleja ja varaa katsojille lämpimät huovat. Halutessasi voit television sijaan investoida videoprojektoriin, tehdäksesi kokemuksesta mahdollisimman autenttisen.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje