KotiSisustaminen3 erilaista tapaa käyttää tapettia makuuhuoneessa

3 erilaista tapaa käyttää tapettia makuuhuoneessa

Tapetit ovat pitkän hiljaiselon jälkeen tulleet pinnalle. Näyttävät, rohkeat väritykset ja kuosit ovat taas suosiossa. Tapetteja ei useinkaan enää laiteta koristamaan kaikkia huoneen seiniä, vaan niitä käytetään eri tavoin tehostamaan haluttua tunnelmaa.

Lue tästä kolme vinkkiä, miten voit käyttää tapettia tuoreella tavalla makuuhuoneessasi.

Käytä tapettia väripalettina

Yksi tapa käyttää tapettia makuuhuoneessa on antaa sen toimia väripalettina muulle sisustukselle. Valitse ensin mieluinen tapetti, ja muodosta sitten muu sisustus tapetin väreihin sointuvilla sisustuselementeillä. Poimi tapetista värit peittoihin, tyynyihin ja mattoon yhtenäisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Voit tietenkin päällystää tapetilla huoneen kaikki seinät, mutta monesti toimivampi ratkaisu on valita yksi seinä, jonka tapetoit, ja maalata muut seinät tapetista poimitulla värillä.

Tee tapetilla tehosteseinä

Tapetti on monesti näyttävä katseenvangitsija, joten käytä sitä tehosteena. Kun teet tapetilla tehosteseinän, voit valita huoletta tapetin, jossa on voimakkaita kuvioita ja värejä.

Makuuhuoneessa tehosteseinäksi valitaan yleensä sängyn päädyn takana oleva seinä, mutta voit valita myös muun seinän. Mitä tahansa päätätkään, valitse tehosteseinälle paikka, johon haluat vetää katseet.

Tee tapetista sängynpääty

Jos kokonaisen tehosteseinän tapetoiminen tuntuu liian rohkealta idealta, harkitse tapetista tehtyä sängynpäätyä. Voit tehdä sängynpäädyn joko suoraan seinään, tai päällystää tapetilla sopivan kokoisen levyn. Voit leikitellä sängynpäädyn muodolla, kuten ylläolevassa kuvassa, jossa sängynpääty on  pyöreä.

Kuvat: Unsplash, Instagram

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT