KotiSisustaminenNäin saat pienen kodin näyttämään isommalta – 8 vinkkiä

Näin saat pienen kodin näyttämään isommalta – 8 vinkkiä

Pienet kodit voivat olla erittäin mukavia ja viehättäviä, mutta samalla haastavia sisustettavia. Tilaa ei ole paljon, mutta kotiin täytyy silti mahduttaa monen monta asiaa. Tässä muutamia sisustusvinkkejä, joiden avulla voit saada pienen kotisi näyttämään suuremmalta ilman, että joudut karsimaan sisustuksesta mitään merkittävää.

Kodin ei tarvitse näyttää täydeltä, vaikka tila olisi pieni. Noudattamalla näitä kahdeksaa vinkkiä luot toimivan, kauniin kodin itselle ja perheellesi.

Suuret ikkunat

Jos mahdollista, ympäröi olohuone suurilla ikkunoilla. Luonnonvalo saa minkä tahansa tilan näyttämään avarammalta.

Jalalliset istuimet

Suosi sohvia ja nojatuoleja, joissa on selkeät jalat. Tämä luo avaramman ja valoisamman vaikutelman.

Kookas kirjahylly

Vanhan sisustussäännön mukaan pienissä kodeissa kannattaa sisustaa vain pienillä huonekaluilla. Mutta suuri, seinän peittävä kirjahylly voi itseasiassa saada tilan näyttämään korkeammalta. Iso hylly tarjoaa samalla erinomaisen paljon säilytystilaa.

Neutraalit värit

Neutraalit värit kuten valkea, harmaa ja beige luovat illuusion isommasta ja organisoidummasta tilasta. Ei ihmekään, että minimalistinen sisustaminen on niin suosittua.

Peilit avartavat

Peilit ovat tärkeä osa mitä tahansa sisustusta, mutta erityisen tärkeitä ne ovat pienissä taloissa. Peilin heijastus laajentaa tilaa visuaalisesti.

Katse kattoon

Raikkaan värin käyttäminen katossa saa katseet ylöspäin, luoden illuusion korkeammasta huonekorkeudesta.

Lisää taidetta

Pienessäkin talossa voi olla mielenkiintoa ja kiinnostavia yksityiskohtia. Taide saa minkä tahansa huoneen näyttämään ylellisemmältä ja isommalta. Jos kodissasi on tilaa taiteelle, antaa se vaikutelman, että tilaa on kaikelle muullekin.

Huonekalujen paikat

Huonekalujen asettelu seinien vierustalle ei saa tilaa näyttämään isommalta. Kokeile laittaa sohva keskemmälle, ja aseta sen taakse pieni sivupöytä. Kun asettelet huonekalut niin, että niiden ympärillä on tilaa, vaikuttaa koko huone avarammalta.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT