KotiUutisetAhdistaako lelukaaos? Näillä vinkeillä kokoat toimivan säilytysratkaisun

Ahdistaako lelukaaos? Näillä vinkeillä kokoat toimivan säilytysratkaisun

Jos sinulla on lapsia, on kotonasi todennäköisesti myös leluja – joka paikassa. Toisinaan lelujen raivaaminen lattialta takaisin omille paikoilleen voi tuntua kokopäivätyöltä.

Lelujen säilyttäminen kannattaa suunnitella mahdollisimman toimivaksi, etenkin jos asunnossasi ei ole erillistä leikkihuonetta, jotta homma ei räjähdä käsiin totaalisesti. Huomioi nämä perusasiat:

  1. Hanki kodin sisustukseen sopivia erilaisia säilytyskoreja tai -laatikoita leluille. Olohuoneessa oleva lelulaatikko saa näyttää kauniilta.
  2. Huolehdi, että jokaisella lelulla on oma selkeä paikkansa.
  3. Tee lelujen siivoamisesta mahdollisimman helppoa myös lapsille itselleen.

Jokaisessa kodissa on omanlaiset tarpeet ja ratkaisut lelujen säilyttämiseen, mutta jonkinlainen versio avohyllystä on usein toimivin pohja kookkaamman säilytysjärjestelmän rakentamiseen.

Muuntautuva avohylly

Tukeva avohylly mahdollistaa monenlaisten säilytysratkaisujen toteutuksen. Hyllyyn saa mahdutettua paljon leluja, kirjoja, pehmoleluja ja muita esineitä. Avohyllyltä lasten on helppo löytää haluamansa lelu itse. Myös siivoaminen on usein helpompaa, kun kaikki lelut ovat kootusti yhdessä paikassa.

Täytä avohyllyn alaosa avonaisilla laatikoilla tai koreilla, joihin voi kasata rakennuspalikat, pehmolelut ja pallot. Alahyllyillä oleviin isoihin koreihin lasten on helppo heitellä lelut takaisin itse, sitten kun on aika raivata leikit.

Laita seuraavalle tasolle kirjat ja lehdet. Myös niiden säilytykseen voi käyttää koreja. Esimerkiksi metalliverkkoiset korit, joista sisällön näkee helposti, toimivat hyvin kirjojen säilytyspaikkana.

Ylimmille hyllyille on hyvä säilöä valokuvia, muistoja ja sisustusesineitä, joihin lasten ei tarvitse päästä käsiksi säännöllisesti (tai koskaan).

Satsaa helppouteen

Voi olla, että tarvitset avohyllyn lisäksi muuta säilytystilaa leluille. Harkitse tukevien, neutraalin väristen korien hankkimista, jotka sopivat sisustukseesi, ja joita voi siirtää tarvittaessa vaivatta huoneesta toiseen.

Lelujen järjesteleminen on päivittäinen tehtävä ja säilytysratkaisuja on tarpeen päivittää sitä mukaa, kun lapset kasvavat. Hyvän säilytysjärjestelmän ylläpitämiseen kannattaa satsata, sillä tekemällä siistimisen helpoksi, säästyt pahimmalta lelukaaokselta.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT