KotiSisustaminenViherpeukalo keskellä kämmentä? Tässä 5 helppohoitoista huonekasvia

Viherpeukalo keskellä kämmentä? Tässä 5 helppohoitoista huonekasvia

Vihersisustaminen ja huonekasvit ovat nyt erityisen pinnalla. Sosiaalinen media on pullollaan mitä upeampia kuvia sisustuksista, joissa erilaisia viherkasveja on käytetty antamaan tilaan raikasta ilmettä.

Ei ihmekään, jos haluat olla trendissä mukana ja hankkia kotiisi kauniita huonekasveja. Osa tämän hetken halutuimmista huonekasveista vaatii kuitenkin erityisiä olosuhteita ja tarkkaa huolenpitoa. Mitä siis tehdä, jos olet aloitteleva viherkasviharrastelija?

Sen sijaan että hankkisit heti vaikeahoitoisen ja kalliin trendikasvin, joka mahdollisesti nuukahtaa jo heti kantaessasi sen kotiin, kokeile näitä helppohoitoisia kasveja.

5 helppoa viherkasvia

Jos viherpeukalosi kasvaa niinsanotusti keskellä kämmentä, voit aloittaa kasviharrastuksen näillä kasveilla.

Aloe Vera

Aloe vera on mehikasvi, joka ei vaadi kummoista hoitoa. Siksi se sopiikin erinomaisesti aloitteleville viherpeukaloille. Aloe vera sietää kuivuutta, eikä sitä yleensä vaivaa tuholaiset eikä kasvitaudit.

Istuta aloe vera uudelleen joka toinen kevät. Käytä reikäpohjaista ruukkua ja kaktus- tai mehikasvimultaa. Kesällä aloe veran voi viedä ulos, mutta huolehdi, ettei kasvi pääse kastumaan liikaa.

Kastelu: Sietää erinomaisesti kuivuutta, kasteltava korkeintaan kahdesti kuukaudessa.

Valon tarve: Aurinkoinen, valoisa paikka

Lämpötila: Normaali huoneenlämpö

Lannoitus: Kasvukaudella keväästä syksyyn voit antaa ruukkukasveille tarkoitettua ravinnetta joka toinen viikko.

Kaktus

Kaktukset ovat yksiä helppohoitoisimmista kasveista, sillä niiden kastelun saa unohtaa pitkiksikin ajoiksi, eikä niiden ruukkua tarvitse vaihtaa joka vuosi. Kaktus vaatii pohjareiällisen ruukun, jotta vesi ei jää ruukkuun seisomaan. Käytä kaktus- tai mehikasvimultaa.

Kastelu: Pari kertaa kuukaudessa.

Valon tarve: Auringonpaiste tai puolivarjo.

Lämpötila: 25 astetta. Menestyvät myös hieman viileämmässä huoneenlämmössä.

Lannoitus: Vain kesäkaudella, pari kertaa kuukaudessa.

Rahapuu

Rahapuita on monia eri lajikkeita, jotka ovat kaikki yhtä helppohoitoisia. Rahapuun lehdet ovat pienet, paksut ja kiiltävät, ja tuovat mieleen kolikot. Rahapuun uskotaankin usein tuovan omistajalleen taloudellista onnea. Rahapuu sopii hajamieliselle kastelijalle, sillä pieni kuivahtaminen kastelujen välissä ei kasvia haittaa.

Istuta nuori rahapuu uudelleen joka kevät. Vanhemmalle kasville riittää harvempi uudelleenistutus.

Kastelu: Pari kertaa kuukaudessa, multa saa kuivahtaa kastelukertojen välissä.

Valon tarve: Menestyy paremmin aurinkoisessa paikassa, mutta myös varjo käy.

Lämpotila: Lämmin, huoneenlämpö.

Lannoitus: Kasvukaudella noin kerran kuussa.

Anopinkieli

Anopinkieli on helppohoitoinen ja hyödyllinen huonekasvi, joka puhdistaa öisin huoneilmaa. Anopinkieli sopii hyvin aloittelijalle, sillä se sietää kastelun laiminlyömistä, vetoa ja valonmäärän vaihtelua.

Anopinkieltä ei saa kastella liian usein, sillä sen juuret mätänevät, jos vettä on liikaa. Syksyllä ja talvella kasteluväli voi olla pitkä: mullan voi antaa vaikka hieman kuivahtaakin.

Kuten mehikasvit, myös anopinkieli viihtyy pitkään samassa ruukussa, eikä sitä tarvitse istuttaa uudestaan joka vuosi.

Kastelu: Kesäisin noin parin viikon välein, talvella harvemmin.

Valon tarve: Satunnainen auringonvalo, puolivarjo.

Lämpötila: Huoneenlämpö.

Lannoitus: Kerran kuukaudessa.

Kultaköynnös

Kultaköynnös on kaunis liaanikasvi, joka voi kasvaa jopa parikymmenmetriseksi. Se on myrkyllinen kasvi, jonka käsittelyssä kannattaa noudattaa varovaisuutta. Vaurioituneista lehdistä tai varresta tihkuva neste aiheuttaa ärsytysoireita iholla, ja nieltynä kasvi on myrkyllinen. Tämän vuoksi kultaköynnös ei ole ideaalinen kasvi lapsi- tai eläinkotiin.

Anna kultaköynnöksen roikkua amppelissa, tai ohjaa sen kasvua säleiköllä tai tukikepeillä. Kultaköynnöstä tarvitsee istuttaa uudelleen vain harvoin. Vaihda ruukku ja multa vasta, kun juurilla ei ole enää tilaa vanhassa ruukussa.

Kastelu: Noin viikottain, silloin kun pintamulta on ehtinyt hieman kuivahtaa.

Valon tarve: Puolivarjoinen paikka. Ei siedä auringonpaahdetta.

Lämpötila: Lämmin, huoneenlämpö.

Lannoitus: Lannoitus kasvukaudella muutaman viikon tai kuukauden välein kasviravinteilla. Talvella lannoitus ei ole tarpeen.

Kuvat: Instagram, Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT