KotiSisustaminenNäillä vinkeillä sisustat parvekkeen tai terassin kesäkuntoon

Näillä vinkeillä sisustat parvekkeen tai terassin kesäkuntoon

Säät alkavat pikkuhiljaa lämmetä, ja vaikka terassikausi nyt ei vielä olekaan hetkeen alkamassa, voi tulevaa kesää jo vähitellen suunnitella.

Sopivalla sisustamisella saat parvekkeesta kesän ajan ihanan lisähuoneen ja terassista viihtyisän oleskelukeitaan. Lue tästä vinkit unelmiesi parvekkeen tai terassin luomiseen.

Lämmintä tunnelmaa luonnonmateriaaleilla

Luonnonmateriaalit ovat tällä hetkellä pinnalla kaikessa sisustamisessa, niin myös parveke- ja terassisisustamisessa. Puuta ja kiveä yhdistelemällä luot parvekkeelle seesteisen ja harmonisen tunnelman. Suosi neutraaleja, vaaleita värejä, erilaisia tekstuureja ja pehmeitä muotoja. 

Kalusteiksi kannattaa valita kevyitä, monikäyttöisiä kalusteita. Esimerkiksi trendikkäät rottinkiset terassikalusteet miellyttävät silmää, ja ovat helposti siirrettävissä. Hanki tarvittaessa säänkestävät terassikalusteet.

Muista, että kaikkea ei tarvitse hankkia välttämättä uutena, vaan voit löytää mielenkiintoisia osia sisustukseesi myös käytettynä. Vanhaa yhdistämällä tuot sisustukseesi lämpöä.

Leikittele yksityiskohdilla

Jos haluat seurata parvekkeen tai terassin sisustamisessa kauden väritrendejä, helpoin ja edullisin tapa on leikitellä pehmusteiden ja koristetyynyjen materiaaleilla ja väreillä. Myös matto voi olla hyvä vaihtoehto värikkään yksityiskohdan lisäämiseen.

Yhdistä muuten neutraaliin sisustukseen lämpimiä, murrettuja sävyjä kuten terrakottaa, kellanruskeaa, toffeeta tai oliivinvihreää. Ne luovat parvekkeellesi ajatonta tunnelmaa.

Muita trendivärejä tänä vuonna ovat rauhalliset ja luonnolliset värit kuten harmaanvihreä ja vedenvihreä.

Valkoisen ystävälle väripaletista löytyy esimerkiksi lämpimiä voin, puuterin ja vaniljan sävyjä.

Ota hyötykasvit osaksi vihersisustamista

Parveke sopii erinomaisesti hyötykasvien viljelyyn. Voit kasvattaa kasveja pienessä kasvihuoneessa, tai omissa ruukuissaan. Syötävät kasvit ovat visuaalisesti kauniita siinä missä muutkin kasvit. Omien yrttien ja vihannesten kasvattaminen on trendikästä ja ekologista. Kasvata parvekkeellasi esimerkiksi basilikaa, minttua, rosmariinia, ruohosipulia, salaattia, pinaattia, tomaattia ja chiliä.

Kun mietit parvekekasveja, ota huomioon parvekkeesi ilmansuunta ja miten paljon auringonvaloa kasvisi tulevat saamaan.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT