Onko kylpyhuoneessasi hajuhaittoja? Voi olla aika puhdistaa lattiakaivo!

Onko mitään ikävämpää, kuin käydä suihkussa ja huomata, että lattiakaivo ei enää vedä kunnolla? Tiedät, että kodin ehkä vastenmielisin homma odottaa, sillä tukkeutunut lattiakaivo täytyy puhdistaa viivyttelemättä.

Vaikka asuisit vuokra-asunnossa, ulospääsyä ikävästä tehtävästä ei valitettavasti ole, sillä lattiakaivon puhdistaminen kuuluu vuokralaisen velvollisuuksiin. On siis aika laittaa kumihanskat käteen ja ryhtyä hommiin.

Miksi lattiakaivon puhdistaminen on tärkeää?

Lattiakaivon liassa kasvavat homeet ja bakteerit vaikuttavat huoneilman laatuun. Jos kaivoa ei puhdisteta riittävän usein, alkaa kaivo haista. Hajuhaittojen lisäksi hengitysilmaan leviää haitallisia mikrobeja.

Lattiakaivoon kertyvä lika tukkii lopulta kaivon, jolloin vesi ei pääse poistumaan normaalisti ja jää pahimmassa tapauksessa seisomaan kylpyhuoneen lattialle. Vaikka kyseessä on märkätila, voi lattialla seisova vesi aiheuttaa vesivahingon nopeastikin.

Kuinka usein lattiakaivo täytyy puhdistaa?

Puhdista lattiakaivo muutaman kuukauden välein, ja aina tarvittaessa. Mitä useampi henkilö talouteen kuuluu, sitä nopeammin kaivo alkaa mennä tukkoon. Normaalisti toimivassa lattiakaivossa vettä ei kerry lattialle suihkussa käydessä lainkaan. Jos siis huomaat seisovasi vesialtaassa kun käyt suihkussa, on puhdistustöihin ryhdyttävä pikimmiten.

Katso oheiselta Marttojen videolta, kuinka lattiakaivo puhdistetaan tehokkaasti ja nopeasti. Muista käyttää suojakäsineitä aina kun puhdistat lattiakaivon!

Facebook kommentointi

Katso myös nämä

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje