KotiIdeat / vinkkejä6 keinoa käyttää etikkaa apuna siivouksessa

6 keinoa käyttää etikkaa apuna siivouksessa

Etikka toimii tehokkaana ja luonnollisena puhdistusaineena monenlaisissa kodin siivoustehtävissä. Etikan hajua joskus vierastetaan, mutta se on edullinen, terveellinen ja toimiva jokakodin yleispuhdistusaine.

Etikkaa voi käyttää niin pintojen puhdistukseen kuin viemäreiden hajuhaittojen poistoon. Lue tästä lisää vinkkejä, kuinka voit korvata etikalla monet muut puhdistusaineet.

Kiillota pinnat

Pienellä määrällä etikkaa pyyhit pinnat ja tasot kiiltäväksi. Laita etikka vain suihkepulloon ja suihkuta. Voit käyttää etikkaa laimentamattomana, tai lisätä vettä samassa suhteessa, mikäli etikan haju tuntuu liian voimakkaalta.

Älä puhdista marmorisia tai muita luonnonkivisiä pintoja etikalla!

Puhdista kahvinkeitin

Voit käyttää etikkaa kahvinkeittimen puhdistamiseen. Etikka irrottaa rasvan ja kalkkisaostumat, joita keittimeen on voinut kertyä. Kaada etikkaa suoraan kahvinkeittimeen, ja keitä kerran läpi. Keitä tämän jälkeen pelkkää vettä pari kierrosta, kunnes etikan haju on poissa.

Pyyhi ikkunat

Etikka on yksi parhaista aineista ikkunanpesuun, se kiillottaa lasin ja poistaa tehokkaasti siinä olevan lian. Voit käyttää etikkaa sellaisenaan, tai sekoittaa siihen kuumaa vettä samassa suhteessa, jos haluat miedomman etikanhajun.

Poista pahat hajut

Etikka poistaa hajuja tehokkaasti. Jopa tupakanhajun voi saada pois etikalla. Pyyhi pinnat puhtaalla etikalla ja suihkuta sitä myös sohville ja matoille. Laita etikkaa kulhossa hyllyille ja tasoille, joissa se imee itseensä pahoja hajuja. Tiloissa on ensin voimakas etikan haju, mutta kun tämä haihtuu, häviävät myös muut hajut.

Pese astiat

Jos tavallinen astianpesuaine ei saa astioitasi niin puhtaaksi kuin toivoisit, lisää hieman etikkaa huuhteluveteen. Voit lisätä etikkaa myös tiskikoneen pohjalle.

Poista tukkeumat ja hajut viemäristä

Sen sijaan että kuluttaisit rahaa ja ympäristöä viemärinpuhdistaja-aineilla, voit hoitaa puhdistushommat etikalla. Kaada ruokasoodaa likakaivoon, ja lisää päälle pari desilitraa etikkaa, kunnes seos kuohuu. Anna vaikuttaa hetki, ja kaada sitten perään kuumaa vettä. Jos tukos ei tällä käsittelyllä liukene, kannattaa se poistaa mekaanisesti.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT