KotiRemontointi ja rakentaminenKeittiökaappien maalaaminen – poimi ohjeet talteen

Keittiökaappien maalaaminen – poimi ohjeet talteen

Keittiön kaappeihin ja työtasoihin voi saada uppoamaan pitkän pennin, joten uusien kaappien hankkiminen ei ole aina se houkuttelevin vaihtoehto. Keittiökaappien maalaaminen sen sijaan on oiva keino päivittää keittiö tähän päivään pienellä budjetilla.

Jos kaapit ovat rakenteellisesti hyvässä ja toimivassa kunnossa, valitse vain oikeanlaiset pohjustusaineet ja maalit, niin keittiösi näyttää pian taas kuin uudelta.

Keittiön kalusteiden maalaamiseen kannattaa käyttää erityistä kalustemaalia, sillä se kestää seinämaalia enemmän kulutusta.

Lue tästä ohjeet, kuinka voit maalata keittiön kaapit itse.

Valmistelu

 1. Järjestä väliaikainen keittiö johonkin muuhun tilaan, sillä kaappien maalaaminen tarkoittaa, että keittiö on vähän aikaa kokonaan pois käytöstä.
 2. Tyhjää kaapit ja tasot, siirrä pois keittiölaitteet.
 3. Vie pöydät ja muut huonekalut toiseen huoneeseen.
 4. Suojaa lattiat, keittiön välitilan laatoitus, sekä kaappien vieressä olevat seinät. Suojaa tarvittaessa myös keittiön kiinteät laitteet. Asenna muovinen pölysuojus oviaukkoon, mikäli mahdollista, jotta pöly ja maalinkäry eivät leviä asunnon muihin tiloihin.
 5. Asenna työskentelypöytä ovien, laatikoiden ja hyllyjen maalaamista varten.

Ovien, laatikoiden ja hyllyjen irrottaminen

 1. Irrota ruuvit kaappien rungosta, jotta saat ovet irti.
 2. Työskennellen vasemmalta oikealle, ylhäältä alaspäin, merkkaa jokainen ovi numeroidulla teippipalalla. Numeroi myös hyllyjen reunat ja laatikkojen pohjat samalla tavalla.
 3. Irrota vetimet.

Pintojen esikäsittely

 1. Käytä tavallista yleispuhdistusainetta puhdistaaksesi lian kaappien kaikilta pinnoilta. Voit myös käyttää tarkoitukseen sopivaa maalipesuainetta, mikäli lika on tiukassa.
 2. Kittaa mahdolliset reiät ja kolot kitillä, hio kittaus tasaiseksi.
 3. Hio pinnat esimerkiksi 120-karkeuden hiomapaperilla kauttaaltaan, jotta uusi maali tarttuu pintaan paremmin.
 4. Poista hiontapöly imurilla. Pyyhi tarvittaessa lopuksi vielä pölynpoistoliinalla. On tärkeää, että maalaat puhtaaseen pintaan.

Pohjamaalaaminen

 1. Maalaa pohjamaalilla aloittaen kaapin yläosasta. Mdf- ja melamiinipintaiset kalusteet täytyy ennen maalausta käsitellä erityisellä tartuntapohjamaalilla.
 2. Kun pohjamaali on kuiva, hio pinta kevyesti 220- tai 280-karkeuden hiomapaperilla niin, että pinta on aivan sileä.
 3. Imuroi pinnat ja pyyhi pölynpoistoliinalla.

Maalaaminen

 1. Nyt pääset vihdoin maalaamaan! Jos käytät suurin piirtein samaa sävyä, kuin kaappien entinen väri, kaksi kerrosta kalustemaalia riittää. Joissakin tapauksissa jopa yksi kerros voi olla tarpeeksi. Jos taas maalaat vaalealla värillä tumman päälle, saatat tarvita kolme maalikerrosta.
 2. Työskentele ylhäältä alaspäin. Maalaa ensin kaapin ulkopuolet pensselillä, voit maalata sen jälkeen kaappien sisäpuolet pienellä telalla. Käsittele ja maalaa irrotetut osat pöydällä samalla tavalla kuin kaapin runko.
 3. Jokaisen maalikerran jälkeen hio kuiva pinta kevyesti, jolloin lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen. Muista poistaa pölyt ennen kuin jatkat maalaamista.

Asentaminen

 1. Kiinnitä maalatut ja kuivuneet osat takaisin kaappeihin numeroita apuna käyttäen.
 2. Asenna vanhat vetimet takaisin, tai korvaa kokonaan uusilla.

Kuva: Pexels

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT