KotiIdeat / vinkkejäNäin puhdistat poistoilmaventtiilit helposti ja nopeasti

Näin puhdistat poistoilmaventtiilit helposti ja nopeasti

Laadukas sisäilma vaatii toimivat ja puhtaat ilmanvaihtokanavat ja -järjestelmät. Jos asunnon sisäilma tuntuu tunkkaiselta tai kosteat tilat kuivuvat hitaasti, on syytä tarkastaa ilmanvaihto.

Poistoilmaventtiilit tulee puhdistaa säännöllisesti. Tiedät, että on aika puhdistaa venttiilit, kun niissä on näkyvää likaa. Tarkista venttiilien puhdistustarve muutaman kerran vuodessa.

Venttiilin ulkopuolen puhdistus

Poistoilmaventtiilin saa puhdistettua ulkopuolelta helposti imurilla, tai varrellisella lattiamopilla. Voit myös pyyhkiä venttiilin pesuaineveteen kastetulla siivousliinalla.

Venttiilin perusteellinen puhdistus

Jos asunnossasi on painovoimainen ilmanvaihto, voit pyörittää venttiilin kannen auki ja pestä kannen pesuainevedessä. Kuivaa kansi ja kierrä takaisin paikoilleen.

Koneellisen ilmanvaihdon poistoilmaventtiilin puhdistuksessa saa olla tarkkana. Irrota venttiili kokonaan pitämällä kiinni kehyksestä ja vääntämällä vastapäivään. Mutta varo, että et muuta venttiilin säätöä, eli liikuta keskellä olevaa lautasta! Muuten voit sotkea ilmanvaihdon tasapainon. Pese venttiili vedellä ja miedolla pesuaineella. Kuivaa osat ja pistä paikoilleen.

Katso oheiselta Marttojen videolta, miten puhdistus tapahtuu vaivattomasti.

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT