KotiHelppooVihersisustaminen: 7 huonekasvia trendikkääseen kotiin

Vihersisustaminen: 7 huonekasvia trendikkääseen kotiin

Viherkasvien suosio on viime vuosina noussut kohisten, eikä ihme: Kasvit raikastavat minkä tahansa tilan ilmettä, minkä lisäksi niiden sanotaan tutkitusti parantavan luovuutta, vähentävän stressiä ja poistavan ilman epäpuhtauksia. Huonekasvit eivät siis pelkästään näytä hyvältä, mutta ne kohottavat myös hyvinvointiamme.

Tässä seitsemän trendikästä huonekasvia lisäämään sisustukseen väriä ja eloa:

1. Pholodendron ”Pink Princess”

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Pholodendron on yksi tämän hetken kysytyimmistä huonekasveista ja se on vaikeasti saatavilla. Kasvin erityispiirre on lehdet, joissa on vaaleanpunaista ja valkoista väriä. ”Vaaleanpunainen prinsessa” voi maksaa täysikasvuisena jopa pari sataa euroa.

2. Juurakkovehka

Juurakkovehkaa eli alokasiaa kutsutaan joskus myös luurankovehkaksi. Juurakkovehkan lehdet ovat suurikokoisia ja aaltoreunaisia. Kasvin silmiinpistävin yksityiskohta on sen selkeästi erottuvat vaaleat lehtiruodit.

3. Helmivillakko

Kaunis helmivillakko tuo mieleen nimensä mukaisesti helminauhat. Kasvutapansa vuoksi se sopii erinomaisesti amppelikasviksi aurinkoiselle paikalle.

4. Anopinhammas

Tyylikäs anopinhammas on kuin miniversio anopinkielestä. Kasvi sopii erityisen hyvin aloittelevalle viherpeukalolle, sillä se on helppohoitoinen.

5. Uurremuori

Uurremuori on helppo ja koristeellinen viherkasvi, josta on olemassa kaksi versiota: punalehtinen ja vihreälehtinen uurremuori. Kasvin erityispiirre on sen lehtien syvät juovat.

6. Herttaköynnösvehka

Koristeellisella herttaköynnösvehkalla on kauniit, sydämenmuotoiset lehdet. Se on nopeakasvuinen köynnöskasvi, joka kasvaa ruukussa monen metrin mittaiseksi. Kasvi sopii erinomaisesti amppeliin, tai kiipeilemään tukikeppiä pitkin.

7. Lyyraviikuna

Upea lyyraviikuna kasvaa luonnonvaraisena 10–20 metriä korkeaksi puuksi. Huonekasvina sen korkeus jää kuitenkin alle kahteen metriin. Lyyraviikunalla on tummanvihreät lehdet, jotka muistuttavat lyyraa.

Kuvat: Instagram

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje