Tämä kesäkurpitsavuoan resepti valloittaa makunystyräsi ja lopputulos saa veden kielelle välittömästi!
Tarvittavat ainekset:
- 1 kg perunoita
- 3 pientä kesäkurpitsaa
- 700 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 pallo mozzarellaa
- 150 g juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl Välimeren yrttisekoitusta
Valmistusohje:
- Ruskista ensin naudan jauheliha pannulla. Lisää mukaan hienonnettu sipuli sekä valkosipulinkynnet. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
- Kaada tomaattimurska sekaan. Anna kastikkeen hautua hetki, jotta maut sekoittuvat yhteen hyvin.
- Kuori sitten perunat ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Viipaloi myös kesäkurpitsat, joko pitkittäissuunnassa tai vastaavasti ihan tavallisiksi viipaleiksi.
- Ota uunivuoka ja laita vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Päälle jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita sen päälle.
- Lisää mozzarellaa kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Jatka toisen kerroksen tekemistä lopuista aineksista samanlaisessa järjestyksessä.
- Viimeistele ripottelemalla juustoraastetta päällimmäiseksi.
- Laita uunivuoka 175 asteen lämpöön ja anna sen kypsyä noin tunnin ajan.
- Lopuksi koristele se kauden yrteillä!
Lähde: Saaren Taika