KotiUutisetMikä on paras nukkumisasento?

Mikä on paras nukkumisasento?

Toiset meistä nukkuvat kyljellään, jotkut taas selällään tai mahallaan, mutta mikä onkaan paras nukkumisasento hyville yöunille?

Tanskalaiset tutkijat käyttivät pieniä liiketunnistimia, jotka kiinnitettiin vapaaehtoisten reisiin, yläselkään ja olkavarsiin ennen nukkumaanmenoa määrittääkseen heidän suosimansa nukkuma-asennon.

Tutkijat havaitsivat, että ihmiset viettivät hieman yli puolet ajastaan sängyssä kyljellään, noin 38 % selällään ja 7 % mahallaan. Mitä vanhempia ihmiset olivat, sitä enemmän he viettivät aikaa kyljellään.

Joten kyljellä nukkuminen on yleisin asento ja kaikista suosituin oli nimenomaan oikea kylki. Tutkimuksesta kävi ilmi, että selällään nukkuvat kuorsasivat eniten.

Sitä vastoin kyljellään nukkuminen auttaa puhdistamaan ylähengitystiet ja estää kieltä tukkimasta kurkkua, mikä vähentää kuorsausta.

Kyljellä nukkumisella voi olla muitakin etuja. Esimerkiksi Nigeriassa konttialuksilla olevien hitsaajien unirytmien tutkimus osoitti, että selällään nukkuneet kärsivät todennäköisemmin selkäkivuista verrattuna kyljellään nukkuneisiin.

Lähde: BBC

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT