KotiHuvilan rakentaminenTässä on Suomen kaunein kesämökki 2023

Tässä on Suomen kaunein kesämökki 2023

Kevään ajan katsojia viihdyttänyt Suomen kaunein koti: Kesämökit -kausi saatiin päätökseensä hiljattain.

Katsojat äänestivät Suomen kauneimmaksi kesäpaikaksi tunnelmallisesta lahdenpoukamasta Pälkäneeltä löytyvän skandinaavisen ja maalaisromanttisen lomaparatiisin.

Se on sisustettu boheemilla otteella. Vuonna 2000 valmistunut 65-neliöinen hirsimökki on remontoitu nykyisten omistajien toimesta täysin, ja se on kaikilla mukavuuksilla varustettu. Niin tuomaristo kuin katsojat ihastuivat mökin mökkimäisyyteen, kodikkuuteen, tyylikkäästi toteutettuihin sisustusratkaisuihin sekä rauhalliseen ja aitoon tunnelmaan.

Näin tuomaristo perusteli

Yleensä rakennuksen vaihtaessa omistajaansa siihen tehdään muutoksia, jotta siitä tulee omistajansa näköinen. Voittajamökki on hyvä esimerkki siitä, kuinka rakennus elää ja muuntuu vuosien saatossa kulloiseenkin tarpeeseen. Uudistus oli tehty maltilla ja onnistuneesti, ja luulen, että mökki jatkaa uudistumistaan myös tulevaisuudessa omistajiensa hellissä käsissä”, Sini Rainio kuvailee.

Minua sykähdytti perheen tapa puhaltaa yhteen hiileen ja nauttia yhteisistä hetkistä mökillä. Voittajamökki on suomalaisten unelmamökki: kodikas kokonaisuus järven rannalla, ei kovin suuri, sopivasti vanha ja sopivasti uusi. Puutarha on rakennettu kauniisti, mutta ei kuitenkaan vaadi hoitajaltaan mahdottomuuksia”, Hanna Sumari sanoo.

Musta tuntuu, että Pälkäneen mökin salaisuus oli tasapainoinen kokonaisuus ja tietynlainen tuttuus. Samoja mökkityyppejä on Suomi pullollaan, ja väitän, että aika moni ihminen painii samojen asioiden kanssa. Tämä mökki oli mökkimäinen, vaikka se sisälsi kaiken modernin tekniikan; vessan, tiskikoneen, nykyajan mukavuudet… Väittäisin, että kyse oli sellaisesta hienovaraisesta balanssista, joka tällä kertaa osui ihmisiin”, Tero Pennanen arvelee.

Kymppitonnin voittopotille monta kohdetta

Voittomökin omistaa Jämsän perhe: Johanna ja Jukka Jämsä lastensa Juulian ja Jaakon kanssa. Katsojien äänillä tullut voittotitteli oli koko perheelle iso ilo ja suuri kunnia.

”Voitto tuli meille täytenä yllätyksenä, sillä finalisteina oli niin monta ihanaa vaihtoehtoa, ettei yhtään pystynyt ennakoimaan, minkä tyyppisistä mökeistä äänestäjät innostuvat”, Johanna Jämsä kertoo.

”Riemu oli rajaton, kun kuulimme, että voitto tuli mökillemme – tunnelma oli ikimuistoinen”, Jukka Jämsä jatkaa.

Voitto tuo mukanaan 10 000 euroa, ja rahoille onkin jo monia mahdollisia käyttökohteita mietittynä.

”Pitää tarkkaan suunnitella, mihin rahan laittaa. Ollaan heitelty ilmaan pihavaloja, kasvihuonetta, kesäkeittiökokonaisuutta… Katsotaan mihin raha riittää”, Johanna pohtii.

”Nyt on aika monta rahareikää keksitty, että jos voittoraha olisi 50 000 euroa, niin sekin menisi! Ehdotin viemärijärjestelmän päivittämistä, mutta siitä ei kukaan innostunut”, Jukka naurahtaa.

”Ei näitä erikoisrahoja voi laittaa sellaiseen – pitää olla jotain enemmän mieltä kohottavampaa”, Johanna toteaa.

Äänestäjille pariskunta haluaa kertoa suuret kiitokset.

”Lämmin ja nöyrä kiitos! Ihanaa, että jaatte kanssamme samanlaisia mökkiunelmia ja nautitte samanlaisista asioista kuin mekin”, he summaavat.

Kuvia mökistä:

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT