KotiSisustaminenSuunnittelija Malla Tapio esittelee neljä ajankohtaista sisustustrendiä

Suunnittelija Malla Tapio esittelee neljä ajankohtaista sisustustrendiä

Kevätmessujen uutuuksiin lukeutuu sisustussuunnittelija ja trendiasiantuntija Malla Tapion suunnittelema Trendikoti, joka esittelee kokemuksellisen ja inspiroivan kaupunkikodin. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Ensimmäistä kertaa Kevätmessuilla nähtävä Trendikoti esittelee neljä ajankohtaista sisustustrendiä ja näyttää esimerkein, miten trendit kääntyvät ideoiksi ja inspiraatioksi oman kodin sisustukseen. Trendikodin suunnittelijan Malla Tapion lähtökohtana on luoda innostava ympäristö, josta voi poimia ideoita matalalla kynnyksellä.

”Haluaisin Trendikodin olevan paikka, joka toimii inspiraation lähteenä ja jossa voi tehdä oivalluksia. Tyyliin: hetkinen, minullahan on jo tällainen, ja jos laitan sen vähän eri tavalla esille, se näyttääkin erilaiselta. Pienetkin sisustusmuutokset tuovat iloa koteihimme”, Tapio kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Neljästä kodissa esiteltävästä trenditeemasta nostetaan esiin kaikkia perheenjäseniä puhuttelevia asioita. Lapsille ja kotieläimet saavat omat kalusteet ja tilat, ja parvekkeesta tulee kodin keidas, jossa voi ladata akkuja. Esillä on myös runsaasti uutuustuotteita ja uutta teknologiaa esimerkiksi keittiöön tarjoavat monesta kokkausohjelmasta tutut vakuumi- ja lämpölaatikot.

Trendeissä korostuvat nyt turvallisuus, hyvinvointi, vastuullisuus ja arjen sujuvuus

Trendikodissa nähtävät neljä trendiä on nimetty niiden taustalla vaikuttavien megatrendien ja arvojen mukaan. Mukana on mummolasta tai lapsuuden kodista 80–90-luvun koristeellisia yksityiskohtia poimiva Uuden ajan nostalgia, jossa uusi aika näkyy aikakausien tyylien, värien ja kuosien rohkeassa yhdistelyssä. Retrosti skandi -trendissä puhdaslinjaisuus ja selkeä vaaleus saavat rinnalleen tummempia sävyjä. Pieni ripaus putkirunkoisia kalusteita tai vintage-valaisin tuo retrohenkeä olematta liian alleviivaavia.

Arjen luksus -trendi tuo esiin muutoksia, joita pandemian jälkeinen elämä tuonut. Monelle se tarkoittaa pysyvää kompaktia työtilaa kotona. Tilat muuntautuvat moneksi arjen keskellä, makuuhuoneisiin luodaan hotellimaisuutta ja kylpyhuoneisiin kotispa-tunnelmaa. Neljäs trendi Kotoisa hyvinvointi nojautuu vastuullisuuteen, hiilineutraaliuteen ja uusiutuviin materiaaleihin. Kierrättäminen on tullut jäädäkseen, yhä useammat meistä saavat iloa kasveista ja viljelystä, persoonallisuus ja oma historia näkyvät kodissa.

”Trendeissä korostuvat nyt turvallisuus, hyvinvointi, vastuullisuus, sosiaaliset kohtaamiset, arjen sujuvuus, lupa olla persoonallinen. Trendit ovat sallivia ja sekoittuvat keskenään”, Malla Tapio kertoo.

Rohkeana värienkäyttäjänä tunnettu suunnittelija lupaa, että Trendikodissa nähdään runsas väripaletti. Jokainen trendi tarjoaa oman värimaailmansa, joten mukana on skandinaavista vaaleaa, värikästä retroa, vaaleanvihreää ja seinäpintoja punaisen eri sävyissä.

Malla Tapion trendiluento kuullaan Kevätmessujen Trendilavalla torstaista sunnuntaihin klo 13.

Lähde ja kuva: Messukeskus

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje