KotiUutisetMitä CBD-öljy on ja mikä on sen vaikutus?

Mitä CBD-öljy on ja mikä on sen vaikutus?

CBD-öljy on Cannabis sativa -kasvin luonnollinen uute. Sen tärkein vaikuttava aine on CBD (kannabidioli), joka on yksi yli sadasta kannabinoidiksi kutsutusta yhdisteestä. CBD löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 1940, ja se on myrkytyksetön yhdiste, jolla on lupaavia terapeuttisia vaikutuksia.

Kolme CBD-öljyn tyyppiä

CBD-öljyä on kolmenlaista:

1) Laajakirjoista

2) Täysspektristä

3) Eristettyä

Laaja- ja täysspektriset CBD-öljyt sisältävät CBD:n lisäksi erilaisia luonnollisia hamppuyhdisteitä, mukaan lukien pienempiä kannabinoideja, kuten CBG ja CBC. Näiden yhdisteiden uskotaan yhdessä tehostavan öljyn luonnollisia ominaisuuksia niin sanotun entourage-ilmiön avulla.

Tärkein ero näiden kahden välillä on se, että täyden spektrin öljy sisältää suurempia määriä päihdyttävää kannabinoidia THC:tä (tetrahydrokannabinolia), kun taas laajan spektrin öljyssä on laillinen määrä THC:tä, ei-havaittavalla tasolla. Monissa osissa maailmaa, myös EU:ssa, THC on laitonta, joten myös täyden spektrin tuotteet ovat näillä alueilla laittomia.

Kolmas ja viimeinen CBD-öljyn tyyppi on eristetty CBD-öljy (isolaatti). Tämä on CBD:tä puhtaimmassa muodossaan, joka sisältää vain CBD:tä eikä muita hamppukasvin yhdisteitä. Vaikka CBD-isolaattiöljyssä ei ole THC:tä, muiden yhdisteiden puuttuminen tarkoittaa, että sillä ei ole potentiaalia tuottaa entourage-ilmiön hyötyjä.

Nainen-ja-cbd-oljy

Mistä CBD-öljy on peräisin?

CBD-öljyä saadaan hamppukasvien varsista, varresta ja lehdistä. CBD-öljyn valmistamiseksi CBD ja muut laajakirjoiset yhdisteet uutetaan raa’asta kasviaineksesta paineistetun hiilidioksidin tai liuottimen, kuten etanolin tai

butaanin, avulla. Hiilidioksidiuutto on kallein ja suosituin menetelmä, koska se tuottaa puhtaimman tuotoksen, jossa saastuminen on vähäistä.

Ylikriittisessä hiilidioksidiuutossa, joka on yleisin hiilidioksidimenetelmä, nostetaan nestemäisen hiilidioksidin lämpötilaa ja painetta, kunnes siitä tulee ylikriittistä, jolloin se saa sekä nesteen että kaasun ominaisuudet. Tämän jälkeen se johdetaan kasviaineksen läpi, ja syntynyt liuos käsitellään erottimessa haluttujen yhdisteiden eristämiseksi.

Vaikka monet tuotemerkit lopettavat uuttoprosessin tähän, Naturecan menee askeleen pidemmälle ja käyttää kromatografiaa öljyn puhdistamiseen. Käyttämällä Rotachromin kehittämää edistyksellistä ratkaisua, jota kutsutaan keskipakoerotuskromatografiaksi, Naturecan erottaa halutut yhdisteet epäpuhtauksista ja poistaa THC:tä kunnes se on havaitsemattomalla tasolla.

Seuraavassa vaiheessa öljyä jalostetaan edelleen tislaamalla. Naturecanilla tämä tuottaa puhtaan tuotoksen, jossa on 90-95 % CBD:tä, vähintään 5 % vähemmän merkittäviä kannabinoideja, kuten CBG:tä ja CBC:tä, ja THC:tä, jota ei voida havaita (0,01 %).

Lopuksi tiivisteeseen lisätään kantajaöljy. Naturecan käyttää orgaanista MCT-öljyä (Medium-Chain Triglyceride, keskipitkäketjuinen triglyseridi), joka on peräisin kookospähkinästä ja joka antaa sille miedon maun ja parantaa biologista hyötyosuutta.

Onko CBD-öljy laillista Suomessa?

Kyllä, CBD-öljy on laillista Suomessa, EU:ssa ja monissa muissa maailman maissa edellyttäen, että se on peräisin hyväksytystä teollisesta hampusta, joka sisältää laillisia THC-pitoisuuksia.

Mikä on CBD-öljyn mahdollinen vaikutus?

CBD:tä koskevaa tutkimusta kaivataan vielä lisää. Nykyiset tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että se tarjoaa lukuisia mahdollisia terveyshyötyjä ja voisi tukea kroonisesta kivusta, ahdistuksesta, masennuksesta, unettomuudesta ja muista sairauksista kärsiviä ihmisiä.

CBD-öljyn käyttö: Miten CBD-öljyä otetaan?

CBD-öljyn ottamiseksi ravista pulloa ja laita pipetillä tarvittava määrä tippoja kielen alle. Jätä pisarat sinne yhdeksi tai kahdeksi minuutiksi ennen nielemistä, jotta CBD imeytyy verenkiertoon kielen alla olevien kapillaarien kautta.

CBD-oljy-miten-ottaa

Miten CBD-öljy toimii?

CBD-öljy vaikuttaa kehon endokannabinoidijärjestelmään, joka on monimutkainen solusignaaliverkosto, joka ylläpitää kehon tasapainoa ja säätelee elintärkeitä prosesseja, kuten unta, mielialaa ja kipua. Kun CBD-öljy pääsee elimistöön, CBD ja muut öljyn sisältämät yhdisteet tukevat endokannabinoidijärjestelmän toimintaa ja auttavat siten pitämään elimistön terveessä ja tasapainoisessa tilassa.

Mitä minun pitäisi etsiä ostaessani CBD-öljyä?

Koska CBD-teollisuudesta puuttuu asianmukainen sääntely, markkinoilla on paljon huonolaatuisia tuotteita. Monilla näistä tuotteista on harhaanjohtavia etikettiväitteitä eikä todisteita riippumattomista testeistä, joten kuluttajien on vaikea tietää, mitkä tuotteet ovat turvallisia ja laadukkaita. Jos haluat ostaa CBD-öljyä, tässä on muutamia tärkeitä asioita, joita kannattaa etsiä:

  • Luotettu, hyvämaineinen tuotemerkki
  • Kasvipohjainen CBD-öljy, joka ei sisällä synteettisiä lisäaineita
  • THC-pitoisuus ei havaittavissa olevalla tasolla
  • Todiste kolmannen osapuolen laboratoriotesteistä (esimerkiksi analyysitodistus)
  • CBD, joka on peräisin laillisista, orgaanisista hamppukasveista
TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT