KotiUutisetPoliisi: Työmaamurrot lisääntyneet - tällaisia asioita varkaat vievät

Poliisi: Työmaamurrot lisääntyneet – tällaisia asioita varkaat vievät

Itä-Uudenmaan poliisille on kuluneen syksyn aikana tehty useita kymmeniä ilmoituksia rakennustyömaille tehdyistä murroista. Työkaluja ja pienempiä työkoneita on anastettu myös pysäköitynä olleista ajoneuvoista.

– Työmailta varkaiden matkaan lähtee lähes mitä vaan anastettavissa olevaa ja myyntiin kelpaavaa tavaraa kuten kaapelikeloja, kuparia, työkoneita ja työkaluja. Varkauden kohteina ovat olleet myös työmailla sijanneet työkoneet, joista on anastettu arvokasta elektroniikkaa ja polttoainetta, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja.

Anastetun omaisuuden arvo näissä varkaustapauksissa vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Osa epäillyistä tekijöistä jää kiinni, mutta osa varkauksista jää selvittämättä ja epäillyt kateisiin.

– Työmaiden työmaaturvallisuudesta kannattaa huolehtia myös oma-aloitteisesti. Työmaat tulisi jättää työpäivien jälkeen sellaiseen kuntoon, etteivät ne houkuta alueille varkaita. Arvo-omaisuus tulisi aina laittaa mahdollisuuksien mukaan turvaan hyvin lukittujen tilojen sisään. Myös turva-alan palveluntarjoajien käyttöä tai kameravalvontaa kannattaa harkita, kehottaa Topinoja.

Jos edellä mainituista toimenpiteistä huolimatta varkaat pääsevät yllättämään, tulisi rikosilmoitus poliisille tehdä aina mahdollisimman pian. Työkalujen merkki- ja mallitiedot sekä valmistenumerot kannattaa kirjata ylös. Näin anastettu omaisuus voidaan tarvittaessa etsintäkuuluttaa. 

Lähde ja kuva: Poliisi

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT