KotiUutisetLue täältä vinkit, miten hallitset arjen odottamattomia menoja

Lue täältä vinkit, miten hallitset arjen odottamattomia menoja

Yllättäviä jokapäiväisiä menoja voi tulla monessa eri muodossa – auton korjauksesta hajonneeseen pesukoneeseen. Suomessa keskivertoihminen kokee vuosittain noin 1 000 euron edestä yllättäviä arjen menoja. Muissa maissa asuville tämä ei ehkä tunnu paljolta, mutta suomalaisille sen kattaminen voi olla haastavaa.

Odottamattomiin menoihin voi varautua ja niistä selviytyä monin tavoin. Yksi suosittu keino on varata joka kuukausi rahaa erityisesti tähän tarkoitukseen. Toinen vaihtoehto on ottaa vakuutuksia, jotka auttavat taloudellisesti, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Mitä tahansa päätätkin, varmista, että sinulla on suunnitelma, jotta et joudu yllättymään odottamattomien kulujen sattuessa.

Tässä muutamia vinkkejä siihen, miten yllättäviä menoja voi parhaiten hallita.

Säästä pahan päivän varalle

Yksi yleinen tapa selviytyä yllättävistä menoista on varata joka kuukausi rahaa säästöön nimenomaan tätä tarkoitusta varten. Näin, kun jotain tulee eteen, rahat ovat jo valmiina ja valmiina käytettäväksi. Toinen vaihtoehto on ottaa vakuutus, joka auttaa kattamaan kulut, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Päätitpä mitä tahansa, varmista, että sinulla on suunnitelma, jotta et joudu yllättymään odottamattomien menojen sattuessa.

Laina heti tilille tai osamaksulla rahoittaminen

Jos sinulla on odottamattomia menoja, mutta et ole säästänyt rahaa niiden kattamiseen, yksi vaihtoehto on ottaa lainaa. Voit hakea joko lainaa heti tilille, jolloin saat varat käyttöösi silloin, kun tarvitset niitä, tai osamaksurahoitusta, jolloin voit jakaa suuren hankinnan kustannukset ajallisesti. Valitsitpa minkä tahansa vaihtoehdon, varmista, että ymmärrät ehdot ennen kuin allekirjoitat mitään.

Odottamattomat jokapäiväiset menot voivat olla haastavia, mutta pienellä suunnittelulla niiden ei tarvitse olla. Kun säästät rahaa joka kuukausi tai otat vakuutuksen, voit varautua kaikkeen, mitä eteen tulee. Ja jos kaikki muu ei auta, muista, että odottamattomien menojen rahoittamiseen on aina vaihtoehtoja. Varmista vain, että ymmärrä ehdot ennen kuin allekirjoitat mitään!

Arvioi tilanne rauhassa ja valitse edullisin vaihtoehto

Kun yllättävä menoerä tulee vastaan, voi olla houkuttelevaa valita ensimmäinen mahdollinen ratkaisu. Tämä ei kuitenkaan ole aina paras ajatus. Arvioi tilanne rauhassa ja valitse halvin vaihtoehto, joka kuitenkin vastaa tarpeitasi. Jos esimerkiksi autoosi tarvitaan uusi varaosa, vertaile eri toimittajien hintoja ennen kuin teet ostoksen. Kun käytät hieman ylimääräistä aikaa alussa, voit säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

Odottamattomat jokapäiväiset menot ovat osa elämää, mutta se ei tarkoita, että niiden pitäisi olla taakka. Pienellä suunnittelulla ja fiksulla päätöksenteolla selviät kaikista eteen tulevista asioista. Suomalainen Hetitilille.com on erikoistunut edullisten lainojen kilpailuttamiseen. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Useimmissa tapauksissa vakuudeton laina on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin osamaksusopimus. Kilpailuta ja vertaile ennen kuin rahoitat arjen yllättäviä menoja.

Lähde ja kuva: Lead Group Oy

Lue lisää aiheesta!

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT