KotiIdeat / vinkkejäOta nämä 9 asiaa pois jääkaapistasi

Ota nämä 9 asiaa pois jääkaapistasi

Onko jääkaappisi jatkuvasti niin täynnä, että et edes näe mitä siellä on? On mahdollista, että osa asioista on viemässä siellä tilaa aivan turhaan. Usein jääkaapissa säilytetään jopa sellaisia ruokia, jotka maistuisivat paremmalta ja säilyisivät pidempään, mikäli niitä säilytettäisiin huoneenlämmössä.

Ruoan oikeanlainen säilytys parantaa ruokailukokemusta ja voi parhaimmillaan vähentää ruokajätteen syntymistä.

Tässä lista asioista, jotka voit ottaa pois jääkaapistasi:

Leipä

Leipä vanhenee jääkaapissa huomattavasti nopeammin kuin huoneenlämmössä. Säilytä leipä jääkaapin sijaan viileässä, kuivassa paikassa. Parhaita säilytyspaikkoja leivälle ovat leipälaatikot ja paperipussit.

Sipulit

Heitä sipulit ulos jääkaapin vihanneslaatikosta. Sipulit säilyvät parhaiten kuivissa paikoissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pidä sipulit kuitenkin pimeässä, jotta ne eivät ala itämään. Jos käytät vain puolikkaan sipulin, pakasta loput.

Avokado

Kivikovien avokadojen säilyttäminen jääkaapissa on varma tapa saada ne pilaantumaan ilman, että niistä tulee välillä syöntikypsiä.

Säilytä avokadot paperipussissa, ja jos haluat nopeuttaa kypsymistä, lisää pussiin myös banaani.

Halkaistuja avokadoja kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa. Laita pienelle lautaselle tilkka sitruunanmehua, ja laske avokado halkaisupinta alaspäin mehun päälle.

Tomaatit

Huoneenlämpöiset tomaatit maistuvat paremmalta, kun taas jääkaappikylmissä tomaateissa makua ei ole juuri nimeksikään. Joten ota tomaatit pois jääkaapista ja säilytä niitä keittiön tasolla tai ikkunalaudalla.

Hunaja

Hunaja on luonnollinen säilytysaine, eikä vaadi jääkaappisäilytystä. Kylmässä jääkaapissa hunaja imee herkästi itseensä hajuja ja kosteutta. Säilytä hunaja keittiön kaapissa.

Kuivakakku

Jos kakussa ei ole kermaa, kermajuustoa tai kuorrutusta, voit säilyttää sitä huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa noin kolme päivää.

Meloni

Säilytä kokonaiset melonit huoneenlämmössä. Kun halkaiset melonin, käytä kelmua peittääksesi leikkuupinta ja pistä meloni sitten jääkaappiin, jossa se säilyy 3-5 päivää.

Kahvi

Kahvia ei pitäisi koskaan säilyttää jääkaapissa, sillä se imee herkästi hajuja. Säilytä kahvi ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä.

Kananmunat

Ihmisillä on kumma taipumus säilyttää kananmunia jääkaapissa, vaikka kaupassakaan niitä ei pidetä kylmässä. Kananmunien säilytys huoneenlämmössä on turvallista, kunhan keittiön lämpötila ei nouse liian korkealle. Bonus: huoneenlämpöiset kananmunat myös vatkautuvat paremmin.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT