KotiRemontointi ja rakentaminenPoikkeusaikana asuntokauppa on käynyt kuumana – myös remontteja on tehty innokkaasti

Poikkeusaikana asuntokauppa on käynyt kuumana – myös remontteja on tehty innokkaasti

Koronapandemialla on ollut joillakin toimialoilla negatiivisia vaikutuksia, mutta asuntokauppa on pysynyt vilkkaana, eikä hintoihin ei ole näkyvissä laskua.

Pandemian ajan asuntokaupoissa on ollut vallalla myyjän markkinat. Myyntiajat ovat lyhentyneet aiemmasta ja monenlaisille asunnoille on löytynyt ostajia.

– Etätöiden yleistyttyä etenkin rivi- ja omakotitalot ovat olleet haluttuja, sillä moni kaipaa asumiseensa entistä enemmän avaruutta ja omaa pihaa, jossa viettää aikaa, kertoo toimitusjohtaja Leena Tuijula Solid House Oy LKV:n tiedotteessa.

Asuntojen hinnat ovat nousseet, mikä johtuu osittain markkinoilla olleiden asuntojen vähäisestä määrästä. Tuijulan mukaan osa asunnon ostoa suunnittelevista on ajatellut siirtää asunnon ostoa myöhempään ajankohtaan kuumenneista markkinoista johtuen.

– Ajatuksena on voinut joillain olla, että asuntojen hinnat laskisivat korona-ajan jälkeen, hän kertoo.

Tuijulan mukaan näin ei kuitenkaan ole käymässä. Asuntoja on nyt myynnissä enemmän ja tarjonta monipuolisempaa kuin viime vuonna, mutta hinnat eivät näytä olevan laskemassa. 

Korona-ajan remontit nostivat asunnon arvoa pysyvästi

Viime vuonna asuntokauppojen lisäksi on tehty paljon remontteja, joilla on lisätty asumisviihtyvyyttä. Remontteja on tehty myös jälleenmyyntiarvon nostoa ajatellen.

– Jos on nostanut asunnon arvoa remontoimalla sitä, se säilyttää arvonsa, Tuijula sanoo.

Tuijulan mukaan myyntiin tulee nyt aiempaa enemmän hyväkuntoisia koteja. Hän pitääkin remontti-intoa positiivisena ilmiönä.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT