KotiIdeat / vinkkejäMakuuhuone epäjärjestyksessä? Heitä pois nämä 9 turhaa asiaa

Makuuhuone epäjärjestyksessä? Heitä pois nämä 9 turhaa asiaa

Makuuhuone voi helposti joutua kaaokseen, kun sinne kertyy liikaa ylimääräistä tavaraa. Asiassa ei ole mitään hävettävää, tavaroilla kun on tapana kertyä nurkkiin aivan kuin itsestään. Voi olla, että tarkoituksesi on ollut hankkitua ylimääräisistä asioista eroon ”joku päivä”. Järjestelyä ei kannata kuitenkaan siirtää loputtomiin, sillä sotkuisessa makuuhuoneessa on hankala rentoutua ja nukkua hyvin. Joten miksipä et tarttuisi toimeen jo tänään?

Hankkiudu eroon näistä 9 asiasta, ja makuuhuoneestasi tulee siistimpi ja rentouttavampi paikka.

Liian pienet tai suuret vaatteet

Vaatteiden säilyttelyssä kannattaa käyttää seuraavaa nyrkkisääntöä: jos vaate on enemmän kuin yhden koon liian iso tai pieni, ei se todennäköisesti ole enää muodissa siinä vaiheessa, kun se olisi sopivan kokoinen.

Älä anna epäsopivien vaatteiden rohmuta tilaa vaatekaapistasi! Joka aamu eteen tulevat pienet vaatteet voivat aiheuttaa myös kehohäpeää. Myy tai lahjoita hyväkuntoiset vaatteet, ja vie huonokuntoiset vaatteet tekstiilikierrätykseen, mikäli sellainen paikkakunnaltasi löytyy.

Kuluneet lakanat

Löytyykö liinavaatekaapistasi lakanoita, joita on pesty niin monta kertaa, että niistä näkyy melkein läpi? Tai lakanoita, joissa on repeämiä, reikiä tai tahroja? Siistit vuodevaatteet ovat tärkeä osa miellyttävää tunnelmaa makuuhuoneessa. Hankkiudu siis eroon parasta ennen -päiväyksensä ohittaneista lakanoista.

Esimerkiksi eläinsuojeluyhdistyksillä voi olla käyttöä vanhoille lakanoille, joten tarkista ensin heiltä, ennen kuin viet lakanat tekstiilikierrätykseen.

Parittomat sukat

Jokaisella lienee sukkalaatikossaan vähintään kourallinen parittomia sukkia, joiden toinen puolisko on hävinnyt pesukoneen syövereihin. Säilytä parittomia sukkia viikko tai kaksi siltä varalta, että pari löytyy, mutta sen jälkeen yksinäisistä sukista on hyvä hankkiutua eroon. Vanhat sukat ovat näppäriä esimerkiksi siivouksen apuna.

Mainospaidat

On todennäköistä, että et käytä t-paitaa, jonka sait ilmaiseksi joltakin yritykseltä. Pistä mainospaita eteenpäin, tai tee siitä siivousliinoja. Kierrätä myös muut mainostuotteet, joille sinulla ei ole käyttöä.

Rihkamakorut

Lahjoita eteenpäin arvottomat korut, joille sinulla ei ole enää käyttöä.

Epäsopivat kengät

Hankkiudu eroon kengistä, joiden käyttö sattuu, tai jotka ovat väärän kokoiset. Elämä on liian lyhyt epämukavien kenkien käyttöön. Nyt on hyvä aika päästä eroon myös huonokuntoisista kengistä, joita puhdistus tai lankkaus ei enää voi pelastaa.

Vanhat rintaliivit ja alushousut

Rintaliivien oikeaoppinen peseminen monesti unohtuu. Usein myös säilytämme vanhoja alusvaatteitamme liian kauan. Hankkiudu eroon epämukavista tai kuluneista alusvaatteista. Mikään ei tunnu niin hyvältä, kuin siistit ja hyvin istuvat alusvaatteet.

Muoviset ja metalliset henkarit

Metallisesta henkarista saa taivuteltua kätevän likakaivon puhdistajan – mutta vaatteiden säilytykseen ne eivät ole parhaimmasta päästä, vaikka niitä mahtuukin kaappiin kiitettävän paljon. Ohuet metallihenkarit venyttävät vaatteita ja jättävät paitojen olkapäihin ikävät rypyt.

Myös muoviset henkarit voivat venyttää vaatteita. Sen lisäksi vaatteet helposti liukuvat lattialle muovisesta henkarista.

Hanki vaatteillesi laadukkaita puisia henkareita, mikäli mahdollista.

Muhkuraiset tyynyt

Tyynyt eivät kestä ikuisesti. Itseasiassa tyyny suositellaan uusittavan kerran vuodessa, etenkin jos sitä ei voi pestä kuumassa vedessä. Laadukaskin tyyny olisi hyvä vaihtaa kerran kahdessa vuodessa.

Jos nukut muhkuraisella tyynyllä, et pelkästään aiheuta itsellesi mahdollista niskajumia, mutta altistut myös pölypunkeille ja bakteereille.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje