KotiIdeat / vinkkejä15 kodin ongelmaa, jotka ruokasooda voi helposti korjata

15 kodin ongelmaa, jotka ruokasooda voi helposti korjata

Ruokasooda on erittäin tehokas mutta hellävarainen puhdistaja, sekä erinomainen hajunpoistaja. Ruokasoodaa voi käyttää kaikenlaisiin kodin puhdistustehtäviin. Tässä 15 tahraa ja roisketta, jotka selvität ruokasoodalla:

1. Tahraiset ja ummehtuneet muovirasiat

Muovirasioissa säilytetty ruoka jättää helposti astiaan jälkiä. Raikasta purkit pyyhkimällä ne liinalla, johon olet ripotellut ruokasoodaa. Sinnikkäimmät tahrat saat irti sekoittamalla astiaan kuumaa vettä ja ruokasoodaa.

2. Pahanhajuinen jääkaappi

Pieni astiallinen ruokasoodaa jääkaapissa imee voimakkaat ruoanhajut, jolloin jääkaappi tuoksuu paremmalta. Suojaat näin myös vieressä olevia ruokia.

3. Hedelmät ja kasvikset

Veteen sekoitetulla ruokasoodalla saat irti lian ja vahamaisen säilytysaineen hevituotteiden pinnasta.

4. Likainen keittiö

Ruokasoodalla voit hoitaa lähes kaikki likaiset kohdat keittiöstäsi. Tee seos vedestä ja ruokasoodasta, ja käytä tasojen, tiskialtaan, mikron ja hellan puhdistamiseen.

5. Rasvaiset astiat ja kattilat

Astian pintaan jämähtänyt ruoka lähtee helpommin, kun käytät sen pesemiseen käsitiskiainetta, johon sekoitat hieman ruokasoodaa.

6. Tunkkaiset tuolit ja matot

Raikasta pehmeät matot ja istuimet ripottelemalla niiden päälle ruokasoodaa. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja imuroi.

7. Haiseva lemmikinsänky

Poista hajut lemmikin sängystä samalla keinolla: Ripota päälle ruokasoodaa, odota 15 minuuttia ja imuroi pois.

8. Likaiset lelut

Puhdista luonnollisella keinolla lelut, jotka ovat likaantuneet lasten leikeissä. Pyyhi lelut liinalla, jonka olet kostuttanut veteen sekoitetulla ruokasoodalla.

9. Samea pyykki

Voit kirkastaa niin valkopyykin kuin värillisenkin pyykin lisäämällä pesukoneen sisälle 200 grammaa ruokasoodaa. Käytä yhdessä pyykinpesuaineen kanssa, jolloin tahrat lähtevät irti paremmin. Lempeämmän ja luontoystävällisemmän tuloksen saat käyttämällä huuhteluaineena etikkaa, joka tasapainottaa pH-tasoja niin, että pyykistä tulee pehmeää.

10. Kalkkisaostumat pesuhuoneessa

Hankaa kylpyamme, laatat ja pesuallas kostealla sienellä ja ruokasoodalla. Huuhtele.

11. Tukkeutunut likakaivo

Puhdista tukkeutunut viemäri kaatamalla sinne 125 gramma ruokasoodaa, jonka päälle kaadat 125 millilitraa etikkaa. Peitä kostealla liinalla estääksesi kuohuminen. Odota 5 minuuttia ja huuhtele kuumalla vedellä.

12. Hikiset lenkkarit

Raikasta tuoksahtavat kengät ripottelemalla niiden sisään ruokasoodaa. Voit tehdä saman käsittelyn myös jumppakassille. Varistele ruokasooda pois ennen seuraavaa käyttöä.

13. Haisevat roskikset

Laita hieman ruokasoodaa roskiksen pohjalle pitääksesi pahat hajut kurissa.

14. Pinttyneet puutarhakalusteet

Ennen kuin viet muovituolit pihalle, pyyhi ne ruokasoodavedellä. Ja ennen kuin varastoit tuolit takaisin kesäkauden jälkeen, laita ruokasoodaa istuintyynyjen säilytyspussien sisälle pitääksesi ne raikkaana.

15. Tunkkainen liinavaatekaappi

Aivan kuten jääkaapissa, avoin astia ruokasoodaa liinavaatekaapissa voi poistaa epämiellyttäviä hajuja.

Kuva: Pixabay

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT