KotiIdeat / vinkkejä6 siivousvinkkiä, jotka jokaisen lemmikinomistajan kuuluisi tietää

6 siivousvinkkiä, jotka jokaisen lemmikinomistajan kuuluisi tietää

Kodin siistinä pitäminen on yksi suurimmista lemmikinomistajan haasteista. Jos sinulla on kissa tai koira, olet varmasti huomannut, että talo tuntuu välillä hukkuvan lemmikin karvaan, vaikka eläisit imurinvarsi kädessä.

Jos kotisi on vaarassa joutua karvapallojen peittämäksi, tässä muutamia vinkkejä, joista voi olla apua.

Hanki varsi-imuri tai rikkaimuri

Imurin kaivaminen siivouskaapista voi toisinaan tuntua työläältä. Pienet varsi- ja rikkaimurit voivat olla lemmikkikodissa näppärä lisä. Niitä on helppo ja nopea käyttää – lemmikin karvoja voi imaista imuriin vaikka suoraan ilmasta.

Pysäytä lika ovelle

Etenkin koirilla on taipumusta kantaa mukanaan valtava määrä mutaa ja likaa, kun ne tulevat sisään. Sen sijaan että viettäisit tunteja pyyhkien likaa lattioilta, säilytä oven lähellä pyyhettä ja vesiastiaa. Voit pyyhkiä koirasi tassut heti sisään tullessa. Voit myös laittaa matot ulko-oven molemmille puolille ja opettaa koiraasi odottamaan matolla, kunnes tassut on puhdistettu.

Puhdista lemmikin kaulapannat ja lelut

Lemmikin pantojen ja lelujen puhdistaminen voi unohtua helposti, mutta ei kannattaisi. Esimerkiksi kaulapannat alkavat haista hyvin nopeasti. Voit pestä molemmat astianpesukoneessa – se on helppo ja nopea tapa puhdistaa useimmat lemmikkiin liittyvät asiat.

Perusteellisempaa pesua varten kannattaa kaulapannat ja lelut laittaa likoamaan vähintään puoleksi tunniksi koirashampoon kanssa kuumaan veteen.

Kun huolehdit koiran lelujen ja kaulapantojen siisteydestä, kotisi pysyy puhtaampana ja tuoksuu myös raikkaammalta.

Käytä viinietikkaa mattojen raikastamiseen

Viinietikka on yksi parhaista siivoustuotteista haisevien mattojen raikastamiseen. Suihkuta viinietikkaa suihkepullolla suoraan matolle, sekä tahrojen päälle, ja anna kuivua. Yllätyt kuinka hyvin viinietikka poistaa hajuja! Voi olla kuitenkin viisasta testata etikkaa ensin maton huomaamattomaan kohtaan.

Harjaa lemmikkisi säännöllisesti

Irtoava karva on suurin siisteysongelmien aiheuttaja lähes jokaisen lemmikinomistajan kodissa. Joistakin koira- ja kissaroduista ei lähde karvaa, mutta suurimmasta osasta sitä irtoaakin sitten kunnolla. Karvojen siivoaminen on erittäin tärkeää. Mutta vielä tärkeämpää on harjata lemmikki säännöllisesti. Tällöin irtokarvojen määrä kotona vähenee huomattavasti. Pyri harjaamaan lemmikkisi muutamia kertoja viikossa.

Bonus: suurin osa koirista – ja jotkut kissoista – rakastavat harjaustuokioita.

Puhdista lemmikkisi peti ruokasoodalla

Hanki lemmikillesi aina peti, jonka päälliset saa irti. Nukkuma-alustan puhdistaminen on näin paljon helpompaa. Voit käyttää pesemiseen tavallista pesuainetta, mutta lisäämällä joukkoon kupillisen ruokasoodaa, tulee lemmikkisi vuoteesta puhtaampi. Ruokasooda neutralisoi hajuja, minkä lisäksi sillä on antibakteerisia ominaisuuksia.

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ
- Mainos -

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje