KotiIdeat / vinkkejäKoti voi olla myös liian suuri – nämä merkit kertovat, että on...

Koti voi olla myös liian suuri – nämä merkit kertovat, että on aika muuttaa pienempään

Oletko koskaan miettinyt, onko talosi liian iso perheesi tarpeisiin?

Liian suuressa talossa asuminen on kalliimpaa ja myös vähemmän ympäristöystävällistä, kuin sopivan kokoisessa kodissa asuminen. Myös perheen kanssa vietetty aika voi kärsiä, jos neliöitä on liikaa.

Tässä muutamia merkkejä siitä, että saatat asua tarpeisiisi nähden liian suuressa kodissa.

Osa huoneista jää käyttämättä

Onko kodissasi tyhjiä huoneita? Onko talossasi huoneita, joissa käyt hyvin harvoin? Jos vastasit myöntävästi, näyttää vahvasti siltä, että kotisi on liian iso tämänhetkisille tarpeillesi.

On varmasti hienoa, että kodistasi löytyy pelihuone ja elokuvateatteri, mutta jos niitä ei käytetä, ovatko ne suurempien lämmityskustannusten arvoisia?

Osaa huoneista käytetään varastona

Onko kodissasi huone, jota käytät vain tavaroiden säilyttämiseen? Mieti, säilötkö asioita vain siksi, että talossasi on tilaa.

Usein käy niin, että tarpeetonta tavaraa hamstrataan etenkin silloin, kun säilytystilasta ei ole puutetta. Pienemmässä kodissa asuvat joutuvat ostamaan harkitummin, mikä ei ole välttämättä ollenkaan huono asia.

Varastoit tavaraa muille ihmisille

Onko kotisi täynnä tavaraa, joka kuuluu muille ihmisille, kuten lapsillesi tai lapsenlapsillesi? Monet vanhemmat säilyttelevät lastensa vanhoja leluja, taideteoksia ja vaatteita. Toisille tämä sopii, mutta toiset saattavat säilöä muiden tavaroita vastentahtoisesti.

Jos kodissasi on laatikoita – tai kokonaisia huoneita – täynnä toisille kuuluvaa omaisuutta, ja etenkin jos niiden säilyttely aiheuttaa stressiä, voi olla aika antaa tavarat omistajilleen ja muuttaa pienempään kotiin.

Kotisi koko tai tavaran määrä uuvuttaa

Oletko koskaan vieraillut pienemmässä asunnossa ja tuntenut olosi kodikkaaksi ja mukavaksi? Miltä tuntui, kun palasit omaan kotiisi? Jos kotisi koko tai siellä olevan tavaran määrä uuvuttaa, et ole yksin. Monet perheet ja pariskunnat ovat saman ongelman edessä. Jos kotisi koko saa sinut stressaantumaan, voi olla aika muuttaa pienempään.

Muita merkkejä siitä, että talosi voi olla liian iso

Kotisi saattaa olla liian iso jos:

  • Hukkaat lapsesi kodin sisällä
  • Talostasi löytyy useampia siivouskaappeja
  • Koirallasi on oma makuuhuone

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

SUOSITUIMMAT