KotiSisustaminenValitse sohvapöytä näitä vinkkejä apuna käyttäen

Valitse sohvapöytä näitä vinkkejä apuna käyttäen

Sohvapöydän valitseminen saattaa vaikuttaa helpolta tehtävältä – marssit kauppaan, valitset mieleisesi pöydän ja tuot sen kotiisi. Mutta todellisuudessa onnistunut sohvapöydän valinta vaatii hieman enemmän työtä. Sohvapöytää ostaessa on hyvä miettiä sen käyttötarkoitusta, sopivaa kokoa ja materiaalia, ennen ostopäätöksen tekemistä.

Lue tästä vinkkejä, kuinka voit valita sohvapöydän onnistuneesti.

Mihin käyttöön sohvapöytä tulee?

Mieti, minkälaiseen käyttöön sohvapöytä on tulossa, ennen kuin lähdet ostoksille. Koko ja materiaali määräytyvät sen mukaan, aiotko käyttää sohvapöytää sisustusesineiden säilytysalustana, ruokailupöytänä tai jonain muuna. Lapsiperheessä huomiota kannattaa kiinnittää kestävyyden lisäksi pöydän malliin ja mahdollisiin teräviin kulmiin.

Mittaa korkeus

Sohvapöytä on yleensä 35–50 cm korkea. Yleisesti ottaen pöydän on hyvä olla joko samalla tasolla sohvan istuinosan kanssa, tai hieman tätä matalammalla. Liian korkea pöytä saattaa näyttää kömpelöltä, kun taas matala pöytä voi osoittautua epäkäytännölliseksi.

Tarkista koko

Sohvapöydän korkeuden lisäksi myös sen koon olisi hyvä olla suhteutettuna sohvan kokoon. Pöydän pituuden kannattaa olla korkeintaan noin kaksi kolmasosaa sohvan pituudesta, jotta kokonaisuus näyttää tasapainoiselta. Pieni pöytä on kuitenkin aina parempi vaihtoehto, kuin liian iso pöytä. Sijoita pöytä vajaan puolen metrin päähän sohvasta.

Valitse malli

Korkeuden ja koon päättämisen jälkeen, on aika valita pöydän malli. Viehättääkö sinua pyöreä, ovaali, epäsymmetrinen, neliö tai suorakaiteen muotoinen pöytä? Myös muiden huonokalujen muoto vaikuttaa pöydän mallin valintaan. Jätä riittävästi tilaa sohvapöydän ja muiden huonekalujen välille, niin että liikkuminen on esteetöntä.

Päätä materiaali

Sohvapöytiä on saatavilla monissa eri materiaaleissa, joista marmori, lasi, messinki, maalattu metalli ja puu ovat erityisen suosittuja tällä hetkellä. Valitse materiaali sohvapöydän käyttötarkoituksen mukaan. Mieti tuleeko pöytää siirreltyä usein, vai onko se sisustuksen ankkuri, joka pysyy aina samalla paikalla. Lapsiperheeseen kannattaa valita materiaali, joka ei naarmuunnu helposti – voit myös valita pöydän, jossa naarmut eivät haittaa. Lasipöytä tuo tilaan keveyttä ja ilmavuutta, mutta ei voi kannatella suurta painoa, eikä kestä lasten törmäilyä.

Kuva: Pexels

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

SUOSITUIMMAT

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje