KotiIdeat / vinkkejäTämä yksinkertainen keino pitää nirsot huonekasvit tyytyväisenä

Tämä yksinkertainen keino pitää nirsot huonekasvit tyytyväisenä

Onko sinulle käynyt koskaan niin, että kallis eksoottinen huonekasvisi on nuukahtanut, koska et ole saanut pidettyä sen ympäristöä riittävän kosteana? Tietyt trooppiset huonekasvit rakastavat kosteutta, eikä niille näytä riittävän mikään määrä kastelua. Apartment Therapy -sivusto tarjoaa ratkaisun pulmaan: laita kasvin päälle lasikupu. Sen lisäksi että lasikuvut ovat kauniita sisustusesineitä, ne ovat siis myös käytännöllisiä!

Laittamalla lasikuvun kasvin päälle, luot sille pienoiskasvihuoneen. Kosteus, jota kasvi haihduttaa, säilyy kuvun sisällä ja tiivistyy jälleen kasvin käyttöön. Näin saat trooppisen kasvisi säilymään riittävän kosteana ilman, että sitä täytyy olla kastelemassa jatkuvasti.

Esimerkiksi saniaiset, alokasiat, orkideat, maijat ja ilmakasvit menestyvät erinomaisesti lasikupujen alla.

Varoituksen sana: Älä sijoita lasikuvun alla olevia kasveja suoraan auringonpaisteeseen. Aivan kuten terraarioiden kanssa, kuvun lasi toimii suurennuslasina, kun auringon säteet osuvat siihen. Tällöin lämpötila kuvun alla nousee nopeasti ja käristää kasvin hengiltä.

Kesällä ilmankosteuden noustessa voi lasikuvun nostaa pois kasvin päältä ja pistää varastoon – tai käyttää muualla sisutuksessa, kunnes sille on taas käyttöä.

Lähde: Apartment Therapy

Kuva: Unsplash

TSEKKAA MYÖS NÄMÄ

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SUOSITUIMMAT